Donald Trump

Netanyahu: Israel vil forhandle på grunnlag av Trumps plan for fred

AV: Martin Gellein

Statsminister Benjamin Netanyahu talte torsdag under en seremoni på Ammunition Hill, og hedret soldatene som falt der under kampen om Jerusalem under seksdagerskrigen i 1967.

«Da jeg besøkte Washington tidligere i år, i anledning president Trumps presentasjon av hans visjon for fred, uttalte han at Jerusalem vil forbli Israels udelte hovedstad,» sa Netanyahu.

«Jeg uttalte den gangen at jeg var villig til å forhandle basert på denne visjonen om fred, og jeg sier det samme i dag,» la Netanyahu til.

EU advarer Israel mot «annektering»

AV: Martin Gellein

EUs utenriksminister Josep Borrell omtaler Netanyahus planer om å erklære suverenitet som «et alvorlig brudd på folkeretten.»

Donald Trumps fredsplan åpner opp for at Israel kan erklære suverenitet over nye områder, og Netanyahus og Gantzs regjeringserklæring gir statsministeren anledning til å ta opp spørsmålet til avstemning i Knesset fra 1. juli. Det er flertall i Knesset for å erklære suverenitet over jødiske bosetninger i Judea og Samaria.

USA i nye samtaler med Netanyahu og Gantz omkring erklæring av suverenitet

AV: Martin Gellein

Allerede første dagen etter at Netanyahu og Gantz ble enige om regjeringssamarbeid har de begge hatt samtaler med den amerikanske administrasjonen om implementeringen av «Deal of The Century.»

Det er mer sannsynlig at erklæring av suverenitet vil skje med en bred samlingsregjering, enn med en smal høyreorientert regjering, opplyser en kilde til Jerusalem Post.

ICEJ verdsetter Trumps bestrebelser for fred, men advarer mot oppdeling av landet

«President Trump har vært en god venn av Israel. Han har allerede på dramatisk vis endret dynamikken i den mislykte fredsprosessen i Midt-Østen med sine skjellsettende beslutninger om Jerusalem og Golan,» sa ICEJs President, Dr. Jürgen Bühler. «Nå er planen hans å forsøke å finne veien frem mot en lysere fremtid for begge folkene i dette omstridte landet.»

Trumps plan vil gi Israel suverenitet i hele Jerusalem og inkludere alle bosetninger

AV: Martin Gellein

Planen vil ikke innebære tilbakevending for palestinske flyktninger. Dersom palestinerne sier nei til fredsplanen, kan Israel begynne å annektere områder, rapporterte israelsk TV torsdag kveld.

Trump-administrasjonens fredsplan er hovedsaken for statsminister Benjamin Netanyahu og hans rival Blue and White-partileder Benny Gantz møte med Trump i i Det Hvite Hus neste uke.

Subscribe to Donald Trump

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding