Mahmoud Abbas

Abbas i møte med Macron: Øst-Jerusalem må bli Palestinas hovedstad

AV: Martin Gellein

Den franske presidenten er en av flere statsledere som besøker Abbas i forbindelse med deres deltagelse ved 75-års jubileet for frigjøringen av Auschvitz. Emmanuel Macron og Mahmood Abbas møttes i Ramallah onsdag.

«Det er den eneste måten å berge den europeisk støttede to-statsløsningen. Det vil gi vårt folk håp om å oppnå fred og stabilitet,” uttalte Abbas.

Det internasjonale samfunnet svikter jødene ved å akseptere palestinernes løgner og hat

AV: Martin Gellein

Antisemittisme er epidemi blant palestinere. Det internasjonale samfunnet begår en stor feil ved å unngå å ta et oppgjør med de palestinske myndighetenes systematiske demonisering av jødefolket, skriver Itmar Marcus, i en artikkel i Jerusalem Post 21. januar. Marcus er direktør i Palestinian Media Wach.

Ingen vedkjenner seg å ha invitert Abbas

Vi hadde en del spørsmål knyttet til Mahmoud Abbas sitt besøk i Norge, og sendte derfor en e-post til Det norske utenriksdepartementet (UD) for å få noen svar.

Selv om de ikke alltid svarer direkte på det vi spør om, pleier de å være flinke til å gi respons, så svar fikk vi.

Blant annet skrev de: «President Abbas ble invitert til å besøke Norge av statsministeren.», skrev kommunikasjonsrådgiveren i UD i en e-post til oss.

Disse terroristene drepte 142 israelere – hylles av Abbas sitt parti, Fatah

1.januar i fjor var det 53 år siden Fatahs første forsøk på terrorangrep mot israelere. Dette feiret Fatah med en storstilt kampanje på Facebook hvor de hyllet historiens verste palestinaarabiske terrorister.

Blant annet fikk 8 palestinaarabiske terrorister, som til sammen hadde drept 142 israelere, sine navn og bilder postet som plakater på Fatahs Facebook side. Tekstene på plakatene kunne for eksempel være «På den 53 jubileumsdagen…», «Heltemodig martyr».

Jared Kushner: - Fjernet urealistiske krav i fredsforhandlinger

Det sa Donald Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jared Kushner i en tale i går, 25 år etter Oslo-avtalen.

«Det var altfor mange falske realiteter som var skapt – som folk lovpriste – men som jeg mener må endres….Alt vi gjør er å ta tak i tingene slik vi ser dem, og ikke være redde for å gjøre det rett. Jeg mener, som et resultat, har du mye større sjanse for faktisk å oppnå en virkelig fred.», sa Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jared Kushner, ifølge The New York Times.

«Son of Hamas» med et klart budskap om å ansvarliggjøre PA og Hamas

Han sto rett opp og ned på scenen og fortalte sin historie. Nakent og kraftfullt.

Over 11-1200 mennesker hadde søkt innendørs i finværet i Kristiansand denne lørdagen, for å høre den unike historien til Mosab Hassan Yousef. Gutten som vokste opp som sønn av en av grunnleggerne til terrororganisasjonen Hamas med alt det det innebærer.

Baby fjernet fra liste over døde under «demonstrasjon» på Gaza

Den 15. mai 2018 publiserte Gazas helsemyndigheter bilde av en baby. Samtidig uttalte de at babyen var død som følge av inhalasjon av tåregass.  Det israelske forsvaret brukte tåregass mot demonstrantene dagen da babyen skal ha dødd.

Et bilde av den døde babyen og moren gikk verden rundt, og Israel ble kraftig fordømt. Babyens begravelse ble filmet og bilder nådde forsiden i mange nyhetsmedier.

Abbas: - Israel et europeisk koloniseringsprosjekt

- Staten Israel er et koloniseringsprosjekt som ikke har noe med judaisme å gjøre, sa president Abbas på møtet ifølge det israelske nyhetsmediet, The times of Israel.

I følge det israelske nyhetsmediet Ynetnews, sa han også at «Europeerne ville bringe jødene hit for å ivareta deres interesse i regionen. De spurte Holland, som hadde verdens største flåte, om ikke de kunne flytte jødene».

Subscribe to Mahmoud Abbas

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding