Terrorlønn

- Holder simpelthen ikke at norske myndigheter tar opp terrorlønn med PA

I dag uttalte Det norske utenriksdepartementet at de stadig tar det opp med palestinske myndigheter, og at de er kritiske til ordningen.

IKAJs norske direktør, Dag Øyvind Juliussen, reagerer sterkt på den norske praksisen.

 «Vi har en rekke ganger blitt fortalt av norske myndigheter at de tar opp ulik uakseptabel praksis med PA myndighetene. Normalt har dette ikke endret noe», sier Juliussen, og fortsetter.

Enorme summer utbetalt til seks palestinaarabiske terrorister og massedrapsmenn

Ni mennesker ble drept og over åtti ble skadet da palestinaarabiske terrorister detonerte en bombe i kafeterian på det Hebraiske universitetet i Jerusalem den 31. juli 2002. Blant de drepte var fem amerikanske statsborgere.

I tillegg til å stå bak terrorangrepet, er to av de seks fengslede dømt for et stort antall drap.

Unisont mot finansiering av terror

Tallene bygger på en større studie gjort av Jerusalem Center for Public Affairs. Prosjektleder for studiene, er tidligere direktør i departementet for strategiske saker og tidligere leder av hærens etterretnings- og forskningsavdeling, Brig. Gen. Yossi Kuperwasser.

Stortingsrepresentant for Frp og medlem av forsvars- og utenrikskomiteen, Jørund Rytman, reagerer kraftig på tallene.

9,6 milliarder kroner utbetalt til palestinske terrorister på 4 år

Det Jerusalembaserte forskningssenteret, Jerusalem Center For Public Affairs (JCPA), har laget en stor rapport om PA sin økonomiske støtte til terrorister og deres familier.

I 2013 ble det samlet overført nærmere 2,3 milliarder kroner, og i 2016 ble det overført nærmere 2,6 milliarder kroner. For hele perioden er tallet over 9,6 milliarder norske kroner.

I dag møtes president Abbas og president Trump

Vi vil ikke akseptere noen løsning som ikke inkluderer en stat langs 1967-linjene og Øst-Jerusalem som en fremtidig palestinsk hovedstad, sa president Abbas til en gruppe palestinere i Washington i går, ifølge det israelske nyhetsmediet Jerusalem Post (Jpost).

Trump har tidligere sagt at han ikke vil henge seg opp i en tostatsløsning, men går gjerne for en enstatsløsning om partene er fornøyd med det.

Tre norske utenriksministere: - Vi skal ta den palestinske terrorlønnen opp med palestinske myndigheter

Det er ikke så morsomt, men det er ganske latterlig, når tre ulike utenriksministere siden 2011 har gjentatt at de skal ta opp palestinsk terrorlønn med PA:

«Norge har kontinuerlig kontakt med de palestinske selvstyremyndighetene og andre givere for å sikre at norsk bistand brukes i tråd med forutsetningene…», sa tidligere utenriksminister, Jonas Gahr Støre 15.september 2011.

To år etter, den 4.april 2013, gjentok daværende utenriksminister, Espen Barth Eide det samme:

Subscribe to Terrorlønn

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding