Abbas

Abbas vil ikke ha fred

AV: Martin Gellein

Etter å ha angrepet Israel og tapt krigen på 6 dager i 1967, proklamerte Den Arabiske Liga sine berømte tre nei: Nei til fred med Israel. Nei til å anerkjenne Israel. Nei til å forhandle med Israel.

Under Den Arabiske Ligas møte i Kairo i forrige uke, proklamerte palestinernes leder Mahmood Abbas «1000 nei» til USAs plan for fred – Deal of The Century. Uttalelsen er i praksis en bekreftelse av proklamasjonen fra 1967.

1.3 milliarder kroner i lønninger til palestinske terrorister

AV: Martin Gellein

Ifølge opplysninger fra «Palestinian Media Watch» utbetalte de palestinske myndighetene i 2019 over 1.3 milliarder kroner til å lønne terrorister i israelske fengsler og deres familier. USA vedtok i 2018 å holde tilbake bistand til de palestinske myndighetene, fordi Mahmood Abbas nektet å stoppe å belønne mord av sivile israelere og andre terroraksjoner. Samme året vedtok Israel en lignende lov i Knesset. Israel tilbakeholder en tilsvarende sum fra israelske overføringer som Abbas lønner terrorister med.

9,6 milliarder kroner utbetalt til palestinske terrorister på 4 år

Det Jerusalembaserte forskningssenteret, Jerusalem Center For Public Affairs (JCPA), har laget en stor rapport om PA sin økonomiske støtte til terrorister og deres familier.

I 2013 ble det samlet overført nærmere 2,3 milliarder kroner, og i 2016 ble det overført nærmere 2,6 milliarder kroner. For hele perioden er tallet over 9,6 milliarder norske kroner.

I dag møtes president Abbas og president Trump

Vi vil ikke akseptere noen løsning som ikke inkluderer en stat langs 1967-linjene og Øst-Jerusalem som en fremtidig palestinsk hovedstad, sa president Abbas til en gruppe palestinere i Washington i går, ifølge det israelske nyhetsmediet Jerusalem Post (Jpost).

Trump har tidligere sagt at han ikke vil henge seg opp i en tostatsløsning, men går gjerne for en enstatsløsning om partene er fornøyd med det.

Subscribe to Abbas

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer