Israel

Kabelnett-selskap avslutter samarbeidet med messiansk TV-kanal

AV: Martin Gellein

Shelanu TV er eid av God TV og begynte å kringkaste i Israel i slutten av april, etter at det ble gitt lisens fra Rådet for kabel- og satellittkringkasting tidligere i år. Shelanu TV er drevet av messianske kristen og produserer TV-sendinger på hebraisk.

Uttalelser fra GOD TVs kanalsjef Ward Simpson skapte sterke reaksjoner hos blant annet tidligere kommunikasjonsminister David Amsallem.

Fatah og Hamas er enige om å samarbeide mot Israels og USAs «konspirasjon»

AV: Martin Gellein

De palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden, Fatah-fraksjonen, og Hamas, som regjerer på Gazastripen, vil samarbeide i motstanden mot den israelsk-amerikanske «konspirasjonen» mot palestinerne, uttralte Fatahs Jibril Rajoub.

Jibril Rajoub og Hamas-talsmann Saleh Arouri holdt torsdag en felles pressekonferanse – den første felles pressekonferanse for Fatah og Hamas på flere år.

Messiansk menighet seiret i retten

AV: Martin Gellein

Etter «ni år med systematisk undertrykkelse» seiret den messianske menigheten Beit Hallel over antimisjonærorganisasjonen Yad L'Achim i det israelske rettssystemet, melder menighetens pastor Israel Pochtar (bilde).

Den messianske menigheten i Ashdod er lettet over at aktivistene er dømt til å holde seg på minimum 100 meter avstand fra lokalene deres i Ashdod, og fra medlemmenes hjem.

Aktivister fra Yad L’Achim har holdt ukentlige demonstrasjoner utenfor menigheten og menighetens medlemmer, ifølge Pochtar.

Likud-minister: Anneksjon vil skje i juli, etter Trump-uttalelse

AV: Martin Gellein

Israel vil annektere deler av Vestbredden i juli, men først etter at USAs president Donald Trump har kommet med en uttalelse om saken, uttalte minister for Regionalt samarbeid Ofir Akunis (Likud) til Army Radio onsdag.

Suverenitet «vil helt sikkert skje i juli,» men det skal gjøres i samarbeid med USA, forklarte Akunis, og la til at Israel og USA fremdeles arbeider med å ferdigstille planen.

Beit El eller Shiloh først?

AV: Martin Gellein

En ting kan sies om statsminister Benjamin Netanyahu - han kjenner sikkert sitt publikum.

I et virtuelt møte søndag kveld talte Netanyahu til den pro-Israel organisasjonen Christians United for Israel (CUFI), som har omkring 8,5 millioner medlemmer og ledes av den karismatiske pastoren John Hagee.

Palestinerne med motforslag til Trumps fredsplan

AV: Martin Gellein

De palestinske selvstyremyndighetene har sendt en melding til den internasjonale fredskvartetten, om at de er «klare til å gjenoppta direkte bilaterale forhandlinger der de stoppet,» i 2014.

Meldingen sier også til fredskvartett at palestinerne skal være villige til å gå med på «mindre grenseendringer».

Palestinerne er tydelige på at de vil trekke tilbake tilbudet, dersom Israel går videre med sine uttalte planer om å annektere områder på Vestbredden.

Netanyahu: Anneksjon vil fremme fred

AV: Martin Gellein

Statsminister Benjamin Netanyahu uttalte søndag kveld at «å anvende israelsk lov på områder i Judea og Samaria, som vil forbli en del av Israel i enhver fremtidig fredsavtale, ikke vil være et hinder for fred, men fremme fred».

Statsministerens uttalelse var adressert til det forestående virtuelle toppmøtet i Christians United for Israel (CUFI), få dager før 1. juli, datoen da Israel formelt kan gå videre med sine planer om anneksjon av deler av Vestbredden.

Israel stenger kristen TV-kanal

AV: Martin Gellein

Lisensen til Shelanu TV er trukket tilbake. Den hebraiskspråklige kristne evangeliske TV-kanalen har møtt motstand med anklager om å forsøke å konvertere jøder i Israel.

Shelanu TV, eid av God TV, begynte å kringkaste i Israel på Hot-kabelnettet i slutten av april etter at det ble gitt lisens fra Rådet for kabel- og satellittkringkasting tidligere i år.

Uttalelser fra kanalsjef Ward Simpson skapte sterke reaksjoner hos blant annet tidligere kommunikasjonsminister David Amsallem.

Hamas til Israel: «Annektering er en krigserklæring»

AV: Martin Gellein

Israels plan om å utvide sin suverenitet over jødiske bosetninger i Judea og Samaria vil bli ansett som en «krigserklæring» mot palestinerne, og israelerne vil «angre bittert» på det, uttalte Izzadin al-Qassam, den såkalte «militære» fløyen av Hamas.

Den israelske planen er «det største tyveriet av palestinsk land på flere tiår», uttalte Abu Obeida, Izzadin al-Qassams talsman.

Hamas uttaler at deres mål er å fjerne «okkupasjonsmakten» fra «hele det historiske Palestina.»

Subscribe to Israel

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding