Israel

Press mot Gantz for å redusere regjeringens størrelse

Av Edna Eriksen

Likud og Blue and White sine forhandlingsgrupper møttes tirsdag kveld til en videokonferanse. Å avklare antallet statsråder gjenstår før statsminister Benjamin Netanyahu kan danne ny regjering.

Høyresidens blokk som har 58 representanter i Knesset, skal ha 15 ministre og Gantz blokk  som bare har 19 representanter i Knesset, skulle i utgangspunktet også ha 15 ministre. Det gjør at regjeringen blir uforholdsmessig stor, i følge kritikerne.

Israel tester koronavaksine

Av Edna Eriksen

I en uttalelse nettopp sier statsministerens at IIBR-direktør Shmuel Shapira hadde informert ham om «betydelig fremgang» med å utvikle en vaksine, og at instituttet «nå forbereder en modell for å starte en test på dyr». Den ledende IIBR-sjefen for innovasjon Eran Zahavy beskrev dyreforsøket som «en veldig stor utfordring» fordi «denne sykdommen ikke påvirker dyr».

AUF sprer usannheter om Israel og israelere

AV: Martin Gellein

Bare i innledning av sin offentlige uttales om sitt syn på saken, serveres den ene usannheten etter den andre. Uttalelsene utelater konsekvent å informere om at det er palestinernes krigføring og terror som var og er grunnlaget for konflikten. I stedet fremstiller AUF israelerne som en hensynsløs okkupasjonsmakt som ikke ønsker fred.

«Konflikten mellom Israel og Palestina er en av verdens lengstvarende konflikter, og har sin opprinnelse i FNs delingsplan fra 1947.»

Subscribe to Israel

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding