Israel

Israel og Storbritannia inngår nytt strategisk samarbeid

AV: Martin Gellein

Ifølge rapporten fra har den bilaterale handelen mellom landene økt fra 6.1 milliarder dollar i 2012 til 10.5 milliarder dollar i 2018. Det er en økning på 72%, og innebærer at Storbritannia nå er Israels tredje største eksportmarked, bare forbigått av USA og Kina.

Siden folkeavstemningen i juni 2016 har 65 israelske selskaper etablert eller økt sin aktivitet i Storbritannia - og skapt 1500 arbeidsplasser. I dag har mer enn 500 israelske firmaer en fysisk tilstedeværelse i Storbritannia.

Israeler knivstukket i Hebron; mistenkt palestiner arrestert

AV: Martin Gellein

Mannen ble tatt hånd om av medisinsk personell med blødninger i skulderen. Han ble sendt til intensivavdelingen ved sykehuset Shaare Zedek i Jerusalem. Tilstanden hans er stabil.

Tidligere lørdag arresterte politiet en palestinsk kvinne i femtiårene nær Damaskusporten i hovedstadens gamleby, etter at hun hadde opptrådt truende mot politiet med en kniv. Det ble ikke rapportert om skader i hendelsen, og kvinnen ble tatt inn til avhør hos politiet.

Israelsk etterretning bidro til å eliminere Soleimani

AV: Martin Gellein

Soleimani utøvde enorm makt og innflytelse og var arkitekten bak terrorhandlinger i Libanon, Syria, Irak, Yemen og andre steder i regionen. Etter å ha flydd til Irak fra Damaskus, ble han drept i et målrettet amerikansk rakettangrep mot en konvoi i Bagdad.

Ifølge NBC var informanter i Damaskus i stand til å tipse CIA om hvilket fly Soleimani ville være på, noe israelsk etterretning bekreftet og verifisert.

USA stoppet Israel-Hezbollah uttalelse i FNs sikkerhetsråd

Ifølge nyhetsbyrået AFP, stoppet USA en uttalelse i FNs sikkerhetsråd i går. Årsaken skal være at USA var svært misfornøyd med ordlyden i teksten, som ikke fordømte Hezbollah, men likestilte Hezbollah og Israel etter den seneste eskaleringen.

Hezbollah angrep israelske styrker i den israelske landsbyen på grensen til Libanon. Ingen ble drept i angrepet. Israel slo tilbake mot området hvor angrepet kom fra. Det er ikke meldt i drepte.

Israels sikkerhetspoliti har stoppet svært mange terrorangrep fra «ensomme ulver», slike som Norge ble utsatt for i moskeen Bærum

For to dager siden angrep en høyreekstrem 21-åring en moske i Bærum. Han var rustet med skytevåpen.

Angrepet ble heldigvis stoppet av modige mennesker i moskeen før terroristen fikk drept noen.

Det mange spør seg om, er om terroristen kunne vært stoppet før planen ble til handling.

For de som arbeider med kontraterrorisme er personer, slik som denne 21 åringen fra Bærum, noe av det verste de står ovenfor.

Bibelskolestudent knivstukket til døde i Israel

Nitten år gamle Dvir Sorek, ble funnet knivstukket til døde i nærheten av kibbutzen Migdal Oz sent i natt. Store israelske sikkerhetsstyrker leter nå etter en eller flere gjerningspersoner. 

Ifølge det israelske nyhetsmediet, Ynetnews, arbeider politiet etter teorien om at drapet ble begått av en inntil nå uidentifisert terrorcelle. De mener også at offeret ikke ble drept på stedet, og at han kan ha vært forsøkt kidnappet.

Subscribe to Israel

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!