Iran

Statssekretær Halvorsen er bekymret for Irans etterlevelse av atomavtalen

«Vi er bekymret for Irans reduserte etterlevelse, og har gjentatte ganger oppfordret Iran til å vende tilbake til full etterlevelse.», sier statssekretær i utenriksdepartementet, Audun Halvorsen.

Norge har støttet EUs linje i spørsmålet om atomavtalen. Og ønsker i likhet med dem å bevare atomavtalen. Dette i motsetning til USA som har vraket avtalen og kjører en mye tøffere linje ovenfor Iran.

Optimale skiforhold i Israel

AV: Martin Gellein

På sine hjemmesider melder skianlegget i Nord-Israel om gunstige forhold i løypene etter flere dager med mye nedbør og høye temperaturer.

Det populære turiststedet har tidligere vært mål for syriske rakettangrep. I kjølvannet av konflikten mellom USA og Iran har trusselnivået vært høyt i januar. IDF stengte derfor bakkene tidligere i måneden. IDF beordret anlegget stengt «i lys av trusselvurderingen», meldte The Times of Israel.

Israelsk etterretning bidro til å eliminere Soleimani

AV: Martin Gellein

Soleimani utøvde enorm makt og innflytelse og var arkitekten bak terrorhandlinger i Libanon, Syria, Irak, Yemen og andre steder i regionen. Etter å ha flydd til Irak fra Damaskus, ble han drept i et målrettet amerikansk rakettangrep mot en konvoi i Bagdad.

Ifølge NBC var informanter i Damaskus i stand til å tipse CIA om hvilket fly Soleimani ville være på, noe israelsk etterretning bekreftet og verifisert.

Nye rakett-angrep ved omstridt grenseovergang: – Hizbollah anklager Israel

AV: Martin Gellein

8 personer ble drept i et målrettet luftangrep torsdag kveld, ifølge den libanesiske TV-stasjonen Al Mayadeen, som er tilknyttet Hizbollah. Voldsomme eksplosjoner ble hørt i området og «fiendens fly» ble sett over området like før, ifølge rapporten. TV-stasjonen og flere andre arabiske medier gir Israel skylden for angrepene. Israel har ikke uttalt seg om saken. Det har heller ikke kommet noen offisiell kommentar til hendelsen fra Iran, Irak eller Syria.

Netanyahu advarer Iran etter trusler om angrep mot Haifa

AV: Martin Gellein

Uttalelsen kommer etter at regimet i Iran natt til onsdag sendte flere raketter mot amerikanske militære stasjoner i Irak, og senere på dagen truet med å angripe den israelske havnebyen Haifa. Haifa er den største byen i Nord-Israel med 600.000 innbyggere, inkludert bydelene.

Trusselen føyer seg inn i rekken av flere trusler fremsatt den siste tiden.

Søndag uttalte det iranske regimet at de "vil vi gjøre Tel Aviv og Haifa til støv," dersom USA angriper iranske mål. 

USAs utenriksminister mener Iran står bak Islamsk Jihads angrep på Israel

- Iran bruker sin terror proxy, Islamsk Jihad (IJ), for å angripe vår tette allierte, Israel. Iran ønsker ikke fred i regionen. De ønsker ikke fremgang for det palestinske folk. De vil ha mer konflikt. Frem til vi adresserer truslene fra Iran, vil voldssirkelen bare fortsette, uttaler USAs utenriksminister, Mike Pompeo.

Den Iran støttede terrororganisasjonen, IJ, har stått bak en rekke terrorangrep og forsøk på terrorangrep mot Israel det siste året. Her er noen eksempler:

Stor amerikansk tenketank truet av Iran

«Det er unødvendig å si at dette tiltaket ikke vil berøre ytterligere juridiske tiltak som de andre administrative, rettslige eller sikkerhetsinstitusjoner og organisasjoner kan gjøre for å motvirke, straffeforfølge eller straffe ovennevnte personer eller deres iranske og ikke-iranske samarbeidspartnere og medskyldige.», uttaler Irans utenriksminister, Javad Zarif, og sikter til lederen for FDD, Mark Dubowitz og alle hans samarbeidspartnere og «medskyldige».

Subscribe to Iran

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!