Iran

USAs utenriksminister mener Iran står bak Islamsk Jihads angrep på Israel

- Iran bruker sin terror proxy, Islamsk Jihad (IJ), for å angripe vår tette allierte, Israel. Iran ønsker ikke fred i regionen. De ønsker ikke fremgang for det palestinske folk. De vil ha mer konflikt. Frem til vi adresserer truslene fra Iran, vil voldssirkelen bare fortsette, uttaler USAs utenriksminister, Mike Pompeo.

Den Iran støttede terrororganisasjonen, IJ, har stått bak en rekke terrorangrep og forsøk på terrorangrep mot Israel det siste året. Her er noen eksempler:

Stor amerikansk tenketank truet av Iran

«Det er unødvendig å si at dette tiltaket ikke vil berøre ytterligere juridiske tiltak som de andre administrative, rettslige eller sikkerhetsinstitusjoner og organisasjoner kan gjøre for å motvirke, straffeforfølge eller straffe ovennevnte personer eller deres iranske og ikke-iranske samarbeidspartnere og medskyldige.», uttaler Irans utenriksminister, Javad Zarif, og sikter til lederen for FDD, Mark Dubowitz og alle hans samarbeidspartnere og «medskyldige».

Telefonen til tidligere israelsk general hakket av russere

I dag leder den tidligere generalen, Benny Gantz, den politiske alliansen «Blue and white», som er den største rivalen til Netanyahu i det israelske valget. Alliansen har slitt med lekkasjer, og det israelske firmaet, CGI Group, fikk i oppgave å finne ut hvor lekkasjene kom fra.

I rapporten, som er dempet av «Blue and White», kom det fram at russere har hakket telefonen hans. CGI group kaller angrepet for et «kraftfullt og enestående angrep fra russiske hakkere, en type vi ikke har sett tidligere.».

Ifølge tysk etterretning kjøper Iran teknologi til masseødeleggelsesvåpen

Nylig rapporterte de tyske sikkerhetsmyndighetene (tilsvarende Politiets sikkerhetstjeneste i Norge) i to av Tysklands delstater, at Iran forsøker å skaffe seg teknologi til bruk i masseødeleggelsesvåpen.

Det israelske nyhetsmediet Jerusalem Post har gått gjennom en 200 siders rapport fra sikkerhetsmyndighetene i den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern. 

Israel ønsker ikke å dras inn i den pågående konflikten i Midtøsten

De siste ukene er Saudi-Arabiske tankbåter sabotert, og to av landets oljeinstallasjoner er truffet av raketter. På grunn av trusler fra Iran, har USA trukket det meste av sitt personell ut av Irak. I tillegg ble området hvor den amerikanske ambassaden i Irak ligger, rammet av et rakettangrep.

Ansvaret for alle disse angrepene tilskrives Iran.

Rakettangrepet mot sentrale Israel beordret av Iran

Det er det israelske nyhetsmediet, Israel Hayom, som rapporterer dette i dag. De har snakket med et høyerestående Hamasmedlem, som ønsket å være anonym.

Han hevder at Iran «gikk over hodene» på ledelsen i Hamas, og beordret en Islamsk Jihad celle i Gaza til å utføre angrepet.

Den militære delen av Hamas skal likevel ha vært klar over angrepet, og også koordinert med Islamsk Jihad.

Subscribe to Iran

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

ICEJ: Undervisning, Aliyah, sosialt arbeid, Israel i krise, taler Israels sak.

Bli støttepartner du også!

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!