Iran

Iran nekter å løslate kristne fanger til tross for koronavirusutbrudd

AV: Martin Gellein

Irans prestestyre nektet tirsdag å gi en midlertidig løslatelse til personer som er fengslet for å ha konvertert til kristendommen, også til dem som har fått innvilget gjenopptagelse av sakene sine. I forbindelse med koronavirusutbruddet er over 85.000 fengslede iranere løslatt i frykt for utbrudd i fengslene.

Mange politiske fanger er løslatt, og menneskerettighetsorganisasjoner har lagt press på iranske myndigheter for midlertidig løslatelse av konvertittene – noe det er mange av i iranske fengsler.

Koronaviruset rammer terroristene hardest

AV: Martin Gellein

Det er ingen statistikk for hvordan Koronapandemien påvirker ISIS-tilhengere, og det vil ikke komme noen, da gruppen aldri rapporterer negative data og ikke har noen tilknytning til internasjonale grupper som WHO eller den siviliserte verden.

Men ISISs ordre til sine tilhengere om å holde seg borte fra Europa betyr ikke bare at de er redde for smitte dersom agentene drar dit, men også at nettverket av tilhengere der sannsynligvis allerede er rammet.

Vil heller dø enn å ta imot israelsk Coronavaksine

AV: Martin Gellein

Roshan Salih twitret sin kommentar til den israelske avisen Haaretz’ artikkel om at israelsk forskning er i ferd med å utvikle en vaksine mot Coronasmitte.

«Jeg vil heller ta sjansen på å bli smittet med viruset enn å ta en israelsk produsert vaksine.»

Den iranske journalisten møtte sterk kritikk i sosiale medier etter kommentaren, blant annet fra sionister i Storbritannia og Irland.

«Du har allerede blitt smittet med et virus. Det kalles hat.»

Iran: Israel vil snart være borte fra jordens overflate

AV: Martin Gellein

«Israel vil snart forsvinne fra Midtøsten,» uttalte en høytstående iransk general under en lidenskapelig tale om motstanden mot USA og Israel. Talen ble holdt i forbindelse med feiringen av den islamistiske revolusjonen i Iran.

Generalen lovpriste angrepene på amerikanske styrker i Irak, og brukte det som et eksempel på det iranske regimets makt til å konfrontere og beseire sine fiender.

Jerusalem Post skriver om den kristne vekkelsen i Iran

AV: Martin Gellein

Jerusalem Post har de siste ukene publisert flere artikler om den kristne vekkelsen i Iran. I en hovedsak skriver den israelske avisen igjen om vekkelsen, og uttrykker bekymring for de kristnes vilkår i landet. Avisen viser til rapporter fra Open Doors International og Christian Solidarity Worldwide, som dokumenterer økt forfølgelse fra iranske myndigheter og flere arrestasjoner og fengslinger.

Iran oppfordrer til hellig krig - terroren tiltar i Israel

AV: Martin Gellein

Jerusalem Post formidler at en palestiner skjøt en israelsk politimann ved Tempelplassen i Jerusalem torsdag. Palestineren ble skutt og drept under angrepet. Bare timer tidligere på dagen kjørte en bil inn i en gruppe med 12 soldater ved den gamle jernbanestasjonen - «First Station» - i Jerusalem. Det er meldt om alvorlige personskader på israelere, men foreløpig ingen dødsfall.

Iran om Trumps fredsplan: «En djevelsk og ondskapsfull politikk ovenfor Palestina»

AV: Martin Gellein

Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei omtaler Trumps fredsinitiativ for Israel og palestinere som «en djevelsk og ondskapsfull politikk overfor Palestina,» og uttaler at "alle muslimske nasjoner vil konfrontere dem og de vil ikke lykkes».

Tirsdag anklaget Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, Trumps plan for å «legitimere Israels okkupasjon av Palestina.»

«Jerusalem er et hellig sted for muslimer,» fortsatte Erdogan. «Planen om å gi Jerusalem til Israel vil aldri bli akseptert.»

Vekkelsen i Iran eksploderer – regimet trapper opp forfølgelsen

AV: Martin Gellein

Iran er kanskje det landet i verden der flest mennesker kommer til tro på Jesus Kristus som verdens frelser. Regimet i Iran er dypt bekymret for situasjonen og trapper opp innsatsen mot kristne og deres fellesskap. Kristne medier melder om økt forfølgelse og økte arrestasjoner i undergrunns menighetene i landet, melder det kristne nettstedet Believers Portal.

Statssekretær Halvorsen er bekymret for Irans etterlevelse av atomavtalen

«Vi er bekymret for Irans reduserte etterlevelse, og har gjentatte ganger oppfordret Iran til å vende tilbake til full etterlevelse.», sier statssekretær i utenriksdepartementet, Audun Halvorsen.

Norge har støttet EUs linje i spørsmålet om atomavtalen. Og ønsker i likhet med dem å bevare atomavtalen. Dette i motsetning til USA som har vraket avtalen og kjører en mye tøffere linje ovenfor Iran.

Subscribe to Iran

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding