USA

To iranske amerikanere tiltalt for spionasje mot jødisk institusjon i USA

«Avdelingen for National Security er forpliktet til å beskytte USA fra enkeltpersoner som ulovlig opptrer på vegne av fiendtlige utenlandske nasjoner.», sa assisterende generaladvokat, Demers, ifølge Chicago Sun Times.

«Doostdar og Ghorbani er anklaget for å ha handlet på vegne av Iran, blant annet ved å overvåke politiske motstandere og å engasjere seg i andre aktiviteter som kan sette amerikanere i fare. Med arrestasjonene ønsker vi å holde de tiltalte ansvarlige.», fortsatte Demers.

- APs uttalelse er en absurditet

For et par dager siden trakk USAs seg fra FNs menneskerettighetsråd (UNHRC). Et av argumentene var at rådet har et bias mot Israel.

- Rådet fortsetter sitt veldokumenterte bias mot Israel. Siden opprettelsen av rådet, har de vedtatt flere resolusjoner mot Israel enn mot resten av verden til sammen, sa utenriksminister Mike Pompeo.

USA trekker seg fra FNs menneskerettighetsråd

I kveld klokken 2300 norsk tid holdt USAs utenriksminister, Mike Pompeo, og USAs FN-ambassadør, Nikki Haley, en pressekonferanse der de annonserte at USA nå trekker seg ut av FNs menneskerettighetsråd.

- For et år siden sa vi at hvis ikke noe skjedde i FNs menneskerettighetsråd, ville vi trekke oss ut. Vi trekker oss ikke ut fordi vi ikke vil forholde oss til menneskerettigheter, men på grunn av det motsatt, sa Nikki Haley.

Voldsom økning av antisemittisme i USA

Fra 2016 til 2017 økte antisemittiske handlinger i USA med nærmere 60 prosent. Fra 2015 til 2017 var økningen på over 100 prosent. I 2017 var antallet hendelser totalt på 1986. I 2015 var tallet 941. Dette viser tall fra ADL, en amerikansk organisasjon som arbeider mot diskriminering og hatkriminalitet.

Statene med flest antisemittiske hendelser er også statene med den største jødiske befolkningen.

Kunnskapsinstitusjoner øker mest

Subscribe to USA

Regionalkonferansen i Bodø 2018

Program

Opprop om NRKs dekning av Israel

Les om oppropet, gi din tilslutning