Hezbollah

Nye rakett-angrep ved omstridt grenseovergang: – Hizbollah anklager Israel

AV: Martin Gellein

8 personer ble drept i et målrettet luftangrep torsdag kveld, ifølge den libanesiske TV-stasjonen Al Mayadeen, som er tilknyttet Hizbollah. Voldsomme eksplosjoner ble hørt i området og «fiendens fly» ble sett over området like før, ifølge rapporten. TV-stasjonen og flere andre arabiske medier gir Israel skylden for angrepene. Israel har ikke uttalt seg om saken. Det har heller ikke kommet noen offisiell kommentar til hendelsen fra Iran, Irak eller Syria.

Netanyahu advarer Iran etter trusler om angrep mot Haifa

AV: Martin Gellein

Uttalelsen kommer etter at regimet i Iran natt til onsdag sendte flere raketter mot amerikanske militære stasjoner i Irak, og senere på dagen truet med å angripe den israelske havnebyen Haifa. Haifa er den største byen i Nord-Israel med 600.000 innbyggere, inkludert bydelene.

Trusselen føyer seg inn i rekken av flere trusler fremsatt den siste tiden.

Søndag uttalte det iranske regimet at de "vil vi gjøre Tel Aviv og Haifa til støv," dersom USA angriper iranske mål. 

USA stoppet Israel-Hezbollah uttalelse i FNs sikkerhetsråd

Ifølge nyhetsbyrået AFP, stoppet USA en uttalelse i FNs sikkerhetsråd i går. Årsaken skal være at USA var svært misfornøyd med ordlyden i teksten, som ikke fordømte Hezbollah, men likestilte Hezbollah og Israel etter den seneste eskaleringen.

Hezbollah angrep israelske styrker i den israelske landsbyen på grensen til Libanon. Ingen ble drept i angrepet. Israel slo tilbake mot området hvor angrepet kom fra. Det er ikke meldt i drepte.

Israelsk etterretning publiserte i går bilder av Hezbollahs missilfabrikk

Ifølge israelsk etterretning viser bildet et anlegg tilhørende terrorgruppen Hezbollah. Anlegget skal ha iranske maskiner til bruk i produksjon av presisjonsmissiler.

«Vi kan nå avsløre at inne i dette Hezbollah-anlegget finnes det iransk maskiner som brukes til å produsere presisjonsstyrte raketter med en nøyaktighet på mindre enn 10 meter.», uttaler det israelske forsvaret (IDF).

Kilde til arabisk avis: Kan komme flere angrep fra Hezbollah

I går angrep Hezbollah en israelsk posisjon og et israelsk militært kjøretøy i den israelske landsbyen Avivim.

Men ifølge en kilde den arabiske avisen Asharq al-Awsat har snakket med, var dette angrepet ikke en respons på droneangrepet i Dahieh i Beirut for litt over en uke siden, slik mange har skrevet. Gjengjeldelse for det angrepet kan fortsatt ventes.

Hezbollah angrep Israel

I går angrep den libanesiske terrororganisasjonen, Hezbollah, et israelsk militært kjæretøy og en base i den israelske landsbyen (moshav) Avivim. Det ble brukt antitanksmissiler i angrepet.

Israel besvarte raskt med å angripe området hvor missilet var skutt fra. Over 100 artillerigranater skal ha vært brukt, og helikopter var også involvert.

Hezbollah sier at fire israelske soldater ble drept i angrepet.

Hva skjedde i Beirut?

To droner falt ned i en forstad av Beirut. Den ene skal ha eksplodert i luften utenfor Hezbollahs mediakontor, mens den andre skal ha falt ned med 5.5 kg av eksplosivet C4.

Hezbollah sa dronene var sendt av Israel.

- Fra nå av vil Hezbollah skyte ned enhver israelsk drone som kommer inn i libanesisk luftrom, sa leder av Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, rett etter hendelsen, ifølge det libanesiske nyhetsmediet, Naharnet.

Hvordan kan vi trygge israelere i Norge om vi ikke er villige til å forby organisasjoner som vil drepe dem

Heller ikke norske eksperter klarer det, på tross av at den libanesiske organisasjonen åpenbart er involvert i terrorangrep og -planlegging mot israelere. 

Og det er argumentasjonen til overnevnte som ikke holder vann. For det hjelper ikke å si at terror er en liten del av organisasjonen eller at de ikke helt passer inn i den vanlige definisjonen av terror.

Subscribe to Hezbollah

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding