palestinerne

Netanyahu gir grønt lys for 3.500 nye boliger ved jødisk bosetning i Judea

AV: Martin Gellein

Statsminister Benjamin Netanyahu krysset en diplomatisk rød linje tirsdag, da han kunngjorde at han gikk inn for bygging av 3.500 boliger i et ubebygd område i Ma'ale Adumim.
Bosetningen er den tredje største jødiske byen på Vestbredden, og ligger noen kilometer utenfor Jerusalem. Kjører man fra Jerusalem ned til Dødehavet, ligger byen synlig på fjellene. Israel anser Ma'ale Adumim og E1-seksjonen som vesentlige for å sikre et enhetlig Jerusalem.

Paven vender tommelen ned for Trumps plan for fred

AV: Martin Gellein

Pave Francis advarte mot "urettferdige løsninger" på den israelsk-palestinske konflikten. Paven kommenterte Donald Trumps plan som et forspill til nye kriser. 


«Middelhavsregionen er truet av ustabilitet, både i Midtøsten og Nord-Afrika er det konflikter mellom ulike etniske og religiøse grupper.»
"Vi kan ikke overse den pågående uavklarte konflikten mellom israelere og palestinere. Urettferdige forslag til løsninger vil kun vil skape nye kriser,» uttalte paven. 

 

Palestinerne legger press på Norge og EU for å forhindre israelsk annektering

AV: Martin Gellein

Palestinernes statsminister Mohammad Shtayyeh forsikret Norges utenriksminister, Ine Maria Eriksen, om at Donald Trumps freds-initiativ allerede har utspilt sin rolle. Shtayyeh oppfordret Norge og andre europeiske land til å anerkjenne Palestina som en selvstendig stat. Palestinerne håper en slik anerkjennelse vil forhindre at Israel skal annektere nye områder, slik «Deal of the Century» åpner opp for.

Storbritannia positive til Trumps fredsplan – parlamentarikere skuffet over palestinernes innstilling

AV: Martin Gellein

«Palestinerne må vise at de ønsker fred ved å ta Donald Trumps «Deal of the Century» på alvor, i stedet for å avvise planen og regne med at det internasjonale samfunnet har uendelig med tålmodighet (Stephen Crabb).

Palestinerne må bringe noe mer til forhandlingsbordet enn en bønn om sympati. De må snakke «fredsspråket» og forplikte seg til en ekte fredsprosess, fortsatte Crabb, som er leder av den britiske parlamentsgruppen Conservative Friends of Israel (CFI).

Abbas vil ikke ha fred

AV: Martin Gellein

Etter å ha angrepet Israel og tapt krigen på 6 dager i 1967, proklamerte Den Arabiske Liga sine berømte tre nei: Nei til fred med Israel. Nei til å anerkjenne Israel. Nei til å forhandle med Israel.

Under Den Arabiske Ligas møte i Kairo i forrige uke, proklamerte palestinernes leder Mahmood Abbas «1000 nei» til USAs plan for fred – Deal of The Century. Uttalelsen er i praksis en bekreftelse av proklamasjonen fra 1967.

Abbas anklaget Israel for terrorisme – FNs sikkerhetsråd splittet

AV: Martin Gellein

«Mahmood Abbas vil ikke arbeide for fred,» uttalte Israels ambassadør i FN, Danny Danon, i sin tale i FNs sikkerhetsråd tirsdag. «Om Abbas virkelig ønsket fred, hadde han ikke komme til New York, men til Jerusalem,» fortsatte ambassadøren, idet han anklaget palestinernes president for å nekte å forhandle med Israel.

Subscribe to palestinerne

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer