Coronaviruset

Israel: Butikkansatte kan sjekke kundens temperatur

Av Edna Eriksen

Slik vil Israel fortsette kampen mot korona, hvor Israel er et av de land i verden som ligger best an med få døde.

Som i andre land som har innført temperaturkontroller, er butikkeiere ivrige etter å automatisere prosessen. Akkurat som metalldetektorbuer har blitt et vanlig syn i Israel på grunn av terrortrusler, er det forventet at temperatur- screeningsmaskiner vil bli vanlig på grunn av koronavirus. Og slike tekniske enheter har plutselig blitt storbedrift.

Sjakaler streifer omkring i Hayakorn park i Tel Aviv

Av Edna Eriksen

Mens israelere holder seg innendørs grunnet koronavirus, har dusinvis av sjakaler overtatt en øde park i Tel Aviv. De er på søken etter mat på steder der joggere og familier vanligvis ferdes. De normalt redde dyrene vandrer fritt mellom palmer, ved elven og over gresset i Hayarkon Park. I tillegg til å være lungen i Tel Aviv, rommet også parken plass til turister som sov i telt under fjorårets Eurovision-sangkonkurranse, da hotellene var fullbooket.

Israel leverer 5000 medisinske ansiktsmasker til Jordan

Av Edna Eriksen

Israel planlegger å levere 5.000 medisinske masker til Jordan for å hjelpe sin østlige nabo med å bekjempe koronaviruset. Israel tilbyr også medisinsk hjelp til Gazastripen. Israel Defence Forces (IDF) vil føre tilsyn med levering av medisinsk utstyr, sier myndighetene.

Onsdag meldte forsvarsdepartementet at en sending fra Sør-Korea, med reagenser (kjemikalier som blir brukt i laboratorietester) for å utføre 10.000 tester av  mulige smittede av koronaviruset, har ankommet Israel.

Koronautbruddet og Påsken – messiansk forkynnelse

AV: Martin Gellein

Den gang gav Gud israelerne instrukser for hvordan de skulle unnfly pesten: Hver familie skulle ofre et lam og stryke blodet på døren til hjemmet sitt - som et tegn til dødsengelen, om å gå dem forbi. Familiene unnslapp pesten ved å følge Guds instruksjoner og ved troen på blodet – slik unnslapp de dommen og reiste fra slaveriet i Egypt.

Det jødiske folket ble forvandlet fra en etnisk gruppe til et trossamfunn, som trodde på Gud og handlet på troen.

 

Jødiske høytider og deres betydning i dag

Press mot Gantz for å redusere regjeringens størrelse

Av Edna Eriksen

Likud og Blue and White sine forhandlingsgrupper møttes tirsdag kveld til en videokonferanse. Å avklare antallet statsråder gjenstår før statsminister Benjamin Netanyahu kan danne ny regjering.

Høyresidens blokk som har 58 representanter i Knesset, skal ha 15 ministre og Gantz blokk  som bare har 19 representanter i Knesset, skulle i utgangspunktet også ha 15 ministre. Det gjør at regjeringen blir uforholdsmessig stor, i følge kritikerne.

Israel tester koronavaksine

Av Edna Eriksen

I en uttalelse nettopp sier statsministerens at IIBR-direktør Shmuel Shapira hadde informert ham om «betydelig fremgang» med å utvikle en vaksine, og at instituttet «nå forbereder en modell for å starte en test på dyr». Den ledende IIBR-sjefen for innovasjon Eran Zahavy beskrev dyreforsøket som «en veldig stor utfordring» fordi «denne sykdommen ikke påvirker dyr».

Subscribe to Coronaviruset

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding