Syria

IDF: Hizbollah samarbeidet med syriske tropper for å angripe Israel på valgdagen

Av Edna Eriksen

Den 2. mars slo det israelske flyvåpenet til mot et kjøretøy og drepte en mann som antas å være en Hizbollah-terrorist. Syrias nyhetsbyrå «SANA» rapporterte at Israel slo til mot syriske regjeringsstyrker, såret tre regimesoldater og drepte en sivil.

- Selv på valgdagen prøver fiendene våre å skade oss, sa forsvarsminister Naftali Bennett i en uttalelse.

Palestinske kvinner myrdes i syriske fengsler– ingen aktivister bryr seg

AV: Martin Gellein

Israels kritikere og palestinernes venner ivrer etter å angripe Israel for å fengsle palestinske kvinner. I ulike medier skaper sakene store overskrifter. 61 palestinske kvinner sitter i dag fengslet i Israel. Majoriteten av disse kvinnen er dømt og straffet for terror.

At langt flere palestinske kvinner sitter fengslet i Syria, er det få eller ingen som snakker om. Mange fengslede palestinske kvinner blir torturert til døde, ifølge en rapport fra en menneskerettighets-organisasjon.

Optimale skiforhold i Israel

AV: Martin Gellein

På sine hjemmesider melder skianlegget i Nord-Israel om gunstige forhold i løypene etter flere dager med mye nedbør og høye temperaturer.

Det populære turiststedet har tidligere vært mål for syriske rakettangrep. I kjølvannet av konflikten mellom USA og Iran har trusselnivået vært høyt i januar. IDF stengte derfor bakkene tidligere i måneden. IDF beordret anlegget stengt «i lys av trusselvurderingen», meldte The Times of Israel.

Nye rakett-angrep ved omstridt grenseovergang: – Hizbollah anklager Israel

AV: Martin Gellein

8 personer ble drept i et målrettet luftangrep torsdag kveld, ifølge den libanesiske TV-stasjonen Al Mayadeen, som er tilknyttet Hizbollah. Voldsomme eksplosjoner ble hørt i området og «fiendens fly» ble sett over området like før, ifølge rapporten. TV-stasjonen og flere andre arabiske medier gir Israel skylden for angrepene. Israel har ikke uttalt seg om saken. Det har heller ikke kommet noen offisiell kommentar til hendelsen fra Iran, Irak eller Syria.

Fire raketter fra Syria stoppet av Israels rakettforsvar

For om lag fem timer siden lød rakettalarmen nord I Israel. Ifølge IDF ble fire raketter skutt fra Syria mot Israel. Alle fire rakettene ble stoppet av det israelske rakettforsvaret.

- Fire rakettoppskytninger ble fanget opp fra Syria mot Israel. Vi kan bekrefte at alle fire ble avskåret av det israelske luftforsvarssystemet, uttaler IDF.

Det er ikke meldt om skadede eller skader.

Krigen som Israel nesten tapte - en etterretningshistorie

25. september 1973 ankommer Kong Hussein av Jordan Mossads gjestehus i Tel Aviv. Kong Hussein har selv bedt om møtet. Til stede vil også Israels statsminister Golda Meir være, sammen med flere israelske og jordanske etterretningstopper.

Kong Hussein advarer der om at Egypt og Syria vil starte en krig mot Israel, men på dette tidspunktet vet han ikke akkurat når dette vil skje.

Israelsk etterretning publiserte i går bilder av Hezbollahs missilfabrikk

Ifølge israelsk etterretning viser bildet et anlegg tilhørende terrorgruppen Hezbollah. Anlegget skal ha iranske maskiner til bruk i produksjon av presisjonsmissiler.

«Vi kan nå avsløre at inne i dette Hezbollah-anlegget finnes det iransk maskiner som brukes til å produsere presisjonsstyrte raketter med en nøyaktighet på mindre enn 10 meter.», uttaler det israelske forsvaret (IDF).

Subscribe to Syria

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding