Benjamin Netanyahu

Israelere har ikke lov til å forlate hjemmene sine med mindre det er «absolutt nødvendig»

AV: Martin Gellein

«Vi startet i dag med å bruke den digitale teknologien som oppdager de som kommer i kontakt med koronaviruspasienter,» sa Netanyahu i en pressemelding. «Vi vil sende disse menneskene i isolasjon. Dette vil være store tall. Isolasjon er ikke en anbefaling - den er obligatorisk, og vi vil håndheve den uten kompromisser.»

Massiv innsats for å kaste Benjamin Netanyahu

AV: Martin Gellein

Etter anbefaling fra et knepent flertall i Knesset har president Reuven Rivlin gitt Blue and Whites statsministerkandidat Benny Gantz mandat til å danne regjering. Bak seg har Gantz både sentrum, venstresiden og den arabiske Felleslisten. Koalisjonen setter nå alt inn for å få kastet Benjamin Netanyahu som statsminister.

Koalisjonen har fremmet tre lovforslag som har som siktemål å forhindre at Netanyahu får mulighet til å fortsette som president:

Statsminister Netanyahu ba India om å oppheve eksportforbud for masker og legemidler

Av Edna Eriksen

Times of Israel melder 13. mars om medisinsk råvaremangel i Israel og at India er en hovedleverandør av disse. Statsminister Benjamin Netanyahu ba sin indiske kollega Narendra Modi om å unnta Israel fra et indisk eksportforbud for råvarene som brukes til å lage medisiner, melder israelsk TV fredag.

Itamar Grotto, visedirektør for helsedepartementet, sa under sendingen at Modi gikk med på å tillate eksport av materialer for medisiner til Israel.   

Netanyahu får stadig negativ omtale i New York Times

Av Edna Eriksen

- Utbruddet har drept tusener over hele verden. Besteforeldre skal ikke være barnevakt for barn som er hjemme fra skolen, sa statsminister Benjamin Netanyahu. I stedet vil  «de store barna ta seg av de mindre barna».

Selv denne enkle veiledningen ble for mye for David Halbfinger ved New York Times-kontoret i Jerusalem. Han sa at Netanyahu opptrer som  «en skjennende nabo».

Kan de arabiske partienes innflytelse true Israels sikkerhet?

AV: Martin Gellein

I den tredje valgrunden gikk statsminister Benjamin Netanyahus parti Likud kraftig frem. Men høyre-koalisjonen mangler enda 3 mandater for å være i flertall i den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset. 
Samtidig som statsminister Netanyahu står ovenfor Corona-epidemien kjemper majoriteten i Knesset for å kaste ham som statsminister. Det politiske spillet til Netanyahus motstander kan sette landets sikkerhet i fare. 

EL AL permitterer 4000 ansatte

AV: Martin Gellein

Omtrent 600 av flyselskapets 650 piloter er blant de 4.000 ansatte som er permittert av selskapet, ifølge Channel 12 News.

Mandag kveld kunngjorde statsminister Benjamin Netanyahu at alle reisende til Israel skal i 14 dagers hjemmekarantene. Det innebærer kanselleringer av flyreiser og flyavganger i stor skala.

Valget i Israel: Alt tyder på at Netanyahu fortsetter som statsminister

AV: Martin Gellein

Statsminister Benjamin Netanyahu ligger an til å vinne 60 seter for sin koalisjon av høyreorienterte og religiøse partier, ett mindre enn han trenger for et flertall i Knesset, viser avslutningsmålinger etter valget mandag. 


Statsministeren har uttalt at han allerede har snakket med lederne av de høyreorienterte partiene, at de er enige om å danne en sterk nasjonal regjering så snart som mulig, og at de vil møtes tirsdag morgen. 

Subscribe to Benjamin Netanyahu

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding