Mahmood Abbas

Abbas anklaget Israel for terrorisme – FNs sikkerhetsråd splittet

AV: Martin Gellein

«Mahmood Abbas vil ikke arbeide for fred,» uttalte Israels ambassadør i FN, Danny Danon, i sin tale i FNs sikkerhetsråd tirsdag. «Om Abbas virkelig ønsket fred, hadde han ikke komme til New York, men til Jerusalem,» fortsatte ambassadøren, idet han anklaget palestinernes president for å nekte å forhandle med Israel.

Abbas mangler støtte i FN for å forkaste Trumps fredsplan

AV: Martin Gellein

Indonesia og Tunisia har trukket tilbake forslaget om å forkaste fredsplanen fra Det Hvite Hus. Årsaken skal være at USA og Israel har lykkes med sitt iherdige diplomatiske arbeid de siste ukene. Angivelig vil ikke 9 av 15 medlemsland i FNs sikkerhetsråd stille seg bak forslaget, noe som er nødvendig for å få til en resolusjon.

USA skal ha lagt et "veldig sterkt press" på nasjoner i sikkerhetsrådet, inkludert advarsler om økonomisk gjengjeldelse.

Trumps plan vil gi Israel suverenitet i hele Jerusalem og inkludere alle bosetninger

AV: Martin Gellein

Planen vil ikke innebære tilbakevending for palestinske flyktninger. Dersom palestinerne sier nei til fredsplanen, kan Israel begynne å annektere områder, rapporterte israelsk TV torsdag kveld.

Trump-administrasjonens fredsplan er hovedsaken for statsminister Benjamin Netanyahu og hans rival Blue and White-partileder Benny Gantz møte med Trump i i Det Hvite Hus neste uke.

Subscribe to Mahmood Abbas

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer