mike pompeo

PLO og Fatah i møte med Hamas og Palestinian Islamic Jihad om samarbeid mot Israel

AV: Martin Gellein

Den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo er ventet å ankomme Israel onsdag for møter med statsminister Benjamin Netanyahu og Benny Gantz.

Den iranske trusselen antas å være øverst på dagsordenen, så vel som amerikanske og israelske bestrebelser på å utvikle en vaksine mot koronavirus, og Israels gjennomføring av Trumps fredsplan.

Mike Pompeo besøker Israel den 13. mai

Av Edna Eriksen

Det amerikanske utenriksdepartementet bekreftet fredag ​​at utenriksminister Mike Pompeo skal reise til Israel 13. mai. Ifølge uttalelsen vil Pompeo ha møte med statsminister Binyamin Netanyahu og speaker av Knesset Benny Gantz i Jerusalem «for å diskutere USAs og Israels innsats for å bekjempe COVID-19-pandemien, samt regionale sikkerhetsspørsmål knyttet til Irans ondartede innflytelse.»

USAs utenriksminister mener Iran står bak Islamsk Jihads angrep på Israel

- Iran bruker sin terror proxy, Islamsk Jihad (IJ), for å angripe vår tette allierte, Israel. Iran ønsker ikke fred i regionen. De ønsker ikke fremgang for det palestinske folk. De vil ha mer konflikt. Frem til vi adresserer truslene fra Iran, vil voldssirkelen bare fortsette, uttaler USAs utenriksminister, Mike Pompeo.

Den Iran støttede terrororganisasjonen, IJ, har stått bak en rekke terrorangrep og forsøk på terrorangrep mot Israel det siste året. Her er noen eksempler:

Subscribe to mike pompeo

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding