Terror

Palestinaarabere med link til terror, mottar menneskerettighetspris av Frankrike

Organisasjonene skal motta prisen i det franske Justisdepartementet neste mandag. Prisen blir delt ut av den franske justisministeren, Nicole Belloubet og presidenten i «National Consultative Commission on Human Rights», Christine Lazerges. 

Prisen i år, går til organisasjoner som presses og trakasseres for sitt menneskerettighetsarbeid.

Flere israelere reagerer på utdelingen. 

To raketter skutt fra Gaza mot Israel

To raketter er skutt fra Gaza mot Israel. Den første ble skutt i går kveld, den andre i natt. Det er ikke rapportert om skadede, men flere tusen israelere måtte søke tilflukt i bomberom da rakettalarmen gikk i Eshkol kommune på grensen til Gaza.

I en respons, angrep det israelske forsvaret flere Hamas-posisjoner i Gaza. Det er foreløpig ikke rapportert om skadede.

Kort vei til ny israelsk militæroperasjon i Gaza

På grunn av situasjonen i Gaza, satt det israelske sikkerhetskabinettet  i møte helt frem til klokken 0300 i natt. Det meldes også om at sjefen for det israelske forsvaret, Gabi Eisenkot, avbrøt sin reise i USA av samme grunn.

Det sier mye om hvor alvorlig den israelske regjeringen ser på utviklingen i Gaza. Men det sender også kraftige signaler til det internasjonale samfunnet om hvor kort veien nå er til en større israelsk militæroperasjon rettet mot Gaza.

Britisk arbeiderparti-leder til stede under kransnedleggelse til minne om terroristene fra München-terroren

Bilder fra 2014, viser leder for det britiske arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn, med blomsterkrans foran gravene til personene som skal ha stått bak München-terroren i 1972. Til sammen ble 11 jødiske friidrettsutøvere og trenere pluss en politimann drept i terrorangrepet.

Saken er på forsidene i store britiske nyhetsmedier.

Jeremy Corbyn sier selv at han var til stede, men at han ikke la ned kransen. Slik forklarer han hvorfor han var til stede.

Subscribe to Terror

Påsketuren 2019

Program og påmelding

ICEJs pastor- og lederkonferanse i Jerusalem

Informasjon og påmelding