Terror

Tre nye raketter skutt fra Gaza mot Israel

På ny gikk rakettalarmen i israelske samfunn rundt Gaza. Tre raketter skal være skutt fra Gaza mot Israel.

Det israelske forsvaret (IDF) sier de har besvart angrepet med å skyte granater mot Hamas sine posisjoner.

I går kveld måtte innbyggerne i de store israelske kystbyene Ashkelon og Ashdod søke dekning etter at to raketter ble skutt ut fra Gaza. Israels statsminister, som talte på et politisk møte i Ashdod, måtte søke dekning.

Rakettangrep mot store israelske byer – Netanyahu evakuert på direkte-tv

«Nesten en halv million israelere kom under rakettangrep for et øyeblikk siden, da to raketter ble avfyrt fra Gaza mot de israelske havnebyene Ashkelon og Ashdod.», uttalte det israelske forsvaret (IDF) i går kveld.

Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, talte på et valgkampmøte i den store israelske havnebyen, Ashdod, da rakettalarmen gikk i området. Møtet ble overført på tv direkte, og man kan se Netanyahu bli ført ut av lokalet av sikkerhetsvakter.

For kort tid siden: Tre raketter skutt fra Gaza mot Israel

«Tre raketter er skutt fra Gaza mot Israel. To av rakettene ble stoppet av Iron Dome luftvernsystem.», melder det israelske forsvaret akkurat nå.

Det meldes også om rakettalarm i flere av de israelske samfunnene nær grensen til Gaza.

Det er ikke meldt om skadede, men som en følge av den tredje raketten er det oppstått en brann i Israel på grensen til Gaza.

En død og to såret i terrorbombing i Israel

Ifølge det israelske nyhetsmediet, Jerusalem Post, kaller IDFs talsmann, Ronen Manelis, angrepet for et «alvorlig terrorangrep».

Familien; en far på 46, en datter på 17 og en gutt på 19, skal ha stått ved et veipunkt som ofte brukes av haikere (er vanlig i Israel), da et sprenglegeme eksploderte.

Det israelske forsvaret (IDF) er fortsatt usikre på om sprenglegemet ble kastet fra en bil, eller om det var plassert i veikanten.

Nye raketter fra Gaza i går kveld

«Rakett skutt fra Gaza og inn i Israel. Dette er den femte raketten som er skutt fra Gaza i løpet av de siste seks dagene.», skrev det israelske forsvaret (IDF) på twitter i går kveld.

Ikke lenge etter angrep IDF mål på Gaza.

«Som respons på rakettene som ble skutt fra Gaza og inn i Israel, har vi akkurat angrepet et antall militære mål i et marineanlegg tilhørende Hamas beliggende på den nordlige delen av Gaza.», skrev IDF på twitter.

Palestinaarabere hjalp jødiske terrorofre – måtte flyktet fra Hebron

Om formiddagen fredag 1. juli 2016, kjører familien Mark langs vei 60 sør for Hebron i Israel. En bil kommer opp på siden av dem, og terroristene inne i bilen skyter mot dem. Bilen familien sitter i snurrer rundt og lander på hodet.

Inne i bilen sitter far, Miki Mark, mor, Chava Mark, og to av de ti barna deres, Pedayah og Tehila. 

Bibelskolestudent knivstukket til døde i Israel

Nitten år gamle Dvir Sorek, ble funnet knivstukket til døde i nærheten av kibbutzen Migdal Oz sent i natt. Store israelske sikkerhetsstyrker leter nå etter en eller flere gjerningspersoner. 

Ifølge det israelske nyhetsmediet, Ynetnews, arbeider politiet etter teorien om at drapet ble begått av en inntil nå uidentifisert terrorcelle. De mener også at offeret ikke ble drept på stedet, og at han kan ha vært forsøkt kidnappet.

Subscribe to Terror

Løvhyttefesten 2019 Hovedtur

Program og påmelding

Løvhyttefesten 2019 Ungdomstur

Program og påmelding

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!