Terror

Oppdatert: Over 150 raketter skutt mot Israel frem til klokken tolv

Bilde: Illustrasjonsbilde

Flere israelere er skadet i det voldsomme rakettangrepet mot Israel fra terrorister på Gaza. Blant annet er situasjonen alvorlig for ei 8 år gammel jente. Hun er nå innlagt på sykehuset. Det er det israelske nyhetsmediet, Jerusalem Post, som melder dette.

Til sammen skal over 40 israelere være skadet i angrepene fra Gaza. Det er det israelske utenriksdepartementet som uttaler dette.

Israel har drept terrorleder på Gaza – intense rakettangrep mot Israel

Baha Abu al-Ata ble drept i et israelsk målrettet angrep mot huset han befant seg i. Det israelske forsvaret (IDF) uttaler at Baha Abu al-Ata har stått bak hundrevis av terrorangrep rettet mot israelere.

- Vi har akkurat angrepet Islamsk Jihad leder, Baha Abu Al Ata. Al Ata var direkte ansvarlig for hundrevis av terrorangrep mot israelske sivile og soldater. Hans neste angrep var nært forestående, uttaler IDF.

Det er vårt ansvar å bidra til at jøder føler seg trygge

«I sommer var jeg på ferie i New York, en av byene i verden med flest jøder. Overalt kunne jeg observere jøder som bar davidsstjernen synlig, jøder som åpent og stolt viste frem sin identitet og kultur.»

Slik startet norsk jødiske Nikolaj Kahns debattinnlegg i Aftenposten i 2013.

Han gjorde det for å vise kontrasten til hvordan han selv hadde sluttet å bære jødiske symboler offentlig. Av frykt, og av skam.

Ett år er gått siden det dødeligste angrepet på amerikanske jøder gjennom historien

Klokken 0950 om morgenen den 27. oktober 2018, gikk massedrapsmannen og terroristen, Robert Bowers, inn i «Tree of Life» synagogen i Pittsburgh, USA. Han var lastet med store mengder våpen og ammunisjon.

Ikke lenge etter hadde han drept 11 mennesker og skadet 7. Samtidig som han skjøt menneskene i synagogen, skal han ha uttrykt at de fortjente å dø, fordi de sto bak folkemord.

IKAJ: - Verdens ledere må konfrontere antisemittismen

«Den Internasjonale Kristne Ambassaden i Jerusalem fordømmer på det sterkeste gårsdagens grusomme angrep.», uttaler IKAJ i en presseuttalelse.

IKAJ mener også at det er på høy tid at verdens ledere virkelig konfronterer antisemittismen midt iblant oss.

«Det er på høy tid at europeiske og andre ledere i verden konfronterer den voksende antisemittismen midt iblant oss.», uttaler IKAJs internasjonale president, Dr. Jürgen Bühler.

Terrorangrepet ved tysk synagoge drepte to – forsøkte å skyte seg inn i synagogen

Før han starter angrepet sitter terroristen i en parkert bil. Der sier han blant annet følgende på utydelig engelsk:

«Jeg tror at Holocaust aldri skjedde», og «feminisme er årsaken til nedgang i fødselsratene i Vesten». Han nevner også immigrasjon, men det er noe vanskelig å forstå hva han sier.  Konklusjonen hans er at «Roten til alle disse problemene er jøden.»

Subscribe to Terror

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!