Terror

To bomber eksploderte på Gaza-grensen

«To bomber ble detonert etter hverandre i løpet av ett minutt. Distansen fra våre styrker var 100 meter.» uttaler en talsmann for det israelske forsvaret (IDF). 

Ingen ble skadet i angrepet, som skjedde på Gazas nordlige grense tidlig i dag morges.

Eksplosjonene skjedde i et område hvor det har vært demonstrasjoner. Og det israelske forsvaret ser nå på om bombene kan ha vært plassert der av demonstranter.

IDF vet ikke hvem som står bak angrepet, men holder Hamas ansvarlig for alle slike angrep.

Flere angrep fra Gaza

En bombe ble utløst ved grensegjerdet mellom Israel og Gaza i går. En israelsk militærjeep ble truffet, og fire soldater ble skadet; to av dem hardt. (se video øverst i saken).

«Dette er et alvorlig terrorist-angrep, og kan potensielt destabilisere regionen», sa talsmann for det israelske forsvaret, Ronen Manelis.

Palestinaaraber bak grufullt terrorangrep dømt til fire livstiddommer

I sommer ble tre israelere i den israelske bosetningen Halamish drept med kniv av palestinaarabiske, Omar al-Abed. De tre drepte var alle fra samme familie. Mannen tok seg inn i familiens hjem i bosetningen Halamish i Judea og Samaria, og drepte de med et stort antall knivhugg.

En smilende tiltalt

I en kommentar til retten i forkant av rettssaken, skrev svigerfaren til den drepte følgende:

- Forsikre dere om at Hezbollah ikke er en del av deres finanssystem

- Libanon må ta alle mulige forholdsregler for å påse at Hezbollah ikke er en del av deres finanssystem, sa Marshall Billingslea, en høyere amerikansk embedsmann som arbeider for å avdekke terrorfinansiering.

Billingslea, som blant annet hadde møter med både Libanons president Michel Aoun og statsminister Saad Hariri, understreket også betydningen av å motvirke iransk ondartet aktivitet i Libanon, og USAs forpliktelser til å hjelpe Libanon til å beskytte sitt økonomiske system mot Hezbollah, ISIS og andre terrororganisasjoner.

Etterlengtet press på palestinske myndigheter

I for lang tid har palestinske myndigheter (PA) og FN-institusjoner sluppet unna offisiell pisk fra verden rundt seg.

Nå holder amerikanske myndigheter tilbake over halvparten av beløpet på rett under 1.milliard kroner til UNRWA; FN-organisasjonen som forvalter store summer til blant annet til de PA-styrte områdene

Argumentet er at organisasjonen må fornye seg, og at palestinske myndigheter ikke kan få såpass store summer uten at de kommer til fredsforhandlinger eller viser en respekt for USA.

Muslimen som ble forfulgt for sin Israel-støtte

I hele sitt liv ble han opplært til å hate Israel. Noor Dahri er en britisk pakistansk muslim, som for noen år siden fikk sine tanker endevendt etter nettstudier ved det internasjonale instituttet for kontraterrorisme i Herzliya i Israel. I dag er han direktør for Pakistan-Israel alliansen i Storbritannia.

Han hadde tidligere studert kriminal psykologi ved universitetet i Oxford. 

Den norske pressens fallitterklæring

Vi har gjort en grundig gjennomgang av norske mediers dekning av opptøyene på tempelhøyden i sommer, samt gjennomgått hvordan mediene har dekket internasjonale terroranslag med bruk av kjøretøy de siste 3 årene. Begge undersøkelsene viser at norske medier konsekvent unngår å bruke betegnelsen terror for å beskrive de hendelsene som har funnet sted i Israel.

ICEJ med stor gjennomgang: Terror er ikke terror når det kommer til Israel, mener norske medier

Subscribe to Terror

Sommerstevnet 2018

Program

Vær med å feire 70 årsfesten for staten Israel

Bestill billett