Benny Gantz

Netanyahu kan nå gå inn i sin fjerde periode som statsminister

Ingen israelske statsministere har sittet lenger enn sittende statsminister, Benjamin Netanyahu. Han ble valgt inn i 2009, og har nå sittet i hele ti år på rad. Om han nå skulle klare å danne en ny regjering, går han inn i fire nye år.

Resultatet av valget den 17.september, ble akkurat så tett som forventer. Og hvem som skulle få oppdraget fra Israels president, Reuven Rivlin, med å danne en ny regjering har vært svært uklart.

Hvem som får mandat til å danne ny israelsk regjering avgjøres trolig innen onsdag

De to statsministerkandidatene i Israel, Benny Gantz og Benjamin Netanyahu, vil i løpet av førstkommende onsdag trolig få vite hvem av dem som får mandat til å danne ny regjering i Israel.

Mandatet gis av den israelske presidenten, Reuven Rivlin.

Det foregår nå nervøse sonderingssamtaler mellom de ulike partiene i Israel, som nå er delt inn i to blokker og en eventuell joker.

Netanyahu vil danne bred regjering

Før valget sa Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, at han ønsket å danne en høyreregjering. Og i går hadde han møte med høyrepartiene i israelsk politikk; Shas, United Torah Judaism og Yamina.

I dag henvendte han seg til sin største valgmotstander, «Blue and white» med den tidligere militærsjefen Benny Gantz som leder, for å danne en bred regjering.  

Dette valget, i likhet med valget i april, er for øyeblikket i en fastlåst posisjon.

Telefonen til tidligere israelsk general hakket av russere

I dag leder den tidligere generalen, Benny Gantz, den politiske alliansen «Blue and white», som er den største rivalen til Netanyahu i det israelske valget. Alliansen har slitt med lekkasjer, og det israelske firmaet, CGI Group, fikk i oppgave å finne ut hvor lekkasjene kom fra.

I rapporten, som er dempet av «Blue and White», kom det fram at russere har hakket telefonen hans. CGI group kaller angrepet for et «kraftfullt og enestående angrep fra russiske hakkere, en type vi ikke har sett tidligere.».

Subscribe to Benny Gantz

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!