New York

Noe er i endring for jødene i New York, skriver Shoshana Ohana

AV: Shoshana Ohana

Jeg blir ofte spurt om hvordan det er å leve som jøde i NYC i forhold til å bo i Oslo. Jeg pleier allltid å svare det mest åpenbare, at det er så lett å leve et jødisk liv i USA med tanke på kosher mat og alt dette andre som full religionsfrihet innebærer. Likevel er kanskje det viktigste at man kan føle seg trygg og velkommen som man er, uansett bakgrunn. New York har plass og hjerterom til alle.

Historisk sett har dessuten jøder i NYC vært en viktig og respektert del av samfunnet. Men noe ligger i luften

Ortodoks jødisk mann knivstukket gjentatte ganger utenfor New York synagoge

Tidlig tirsdag morgen, New York tid, var den 29 år gamle jødiske mannen på vei til synagogen for å be. En bil kommer kjørende, og minst to personer hopper ut og angriper ham bakfra. Han blir stukket flere ganger med kniv og banket.

Gjerningsmennene hopper deretter inn i bilen igjen, og kjører fra åstedet. Tilbake ligger den 29 år gamle firebarnspappaen hardt såret.

Guvernør i New York: Jøder får ekstra vakthold på Yom Kippur

«Når medlemmer av det jødiske samfunnet samles tirsdag kveld for å begynne Yom Kippur, ber jeg statspolitiet om å øke patruljene rundt synagoger og religiøse sentre for å sikre at denne hellige dagen ikke blir forstyrret av noen som søker å spre splittelse eller frykt», sier Andrew Cuomo, guvernør i New York.

Årsaken til det økte vaktholdet er en rekke antisemittiske angrep.

Etter tips fra Mossad fant britisk etterretning store mengder eksplosivt materiale med link til Hezbollah

Det britiske mediet, The Telegraph, avslørte på søndag at britisk etterretning i samarbeid med britisk politi og utenlands etterretning, fant tre tonn ammoniumnitrat på et lager med tilknytning til Hezbollah.

«MI5 arbeidet uavhengig og tett med internasjonale partnere for å stoppe den onde trusselen fra Iran og deres proxyer i GBR.», skriver The Telegraph, og siterer en britisk etterretningskilde.

Subscribe to New York

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding