New York

Ortodoks jødisk mann knivstukket gjentatte ganger utenfor New York synagoge

Tidlig tirsdag morgen, New York tid, var den 29 år gamle jødiske mannen på vei til synagogen for å be. En bil kommer kjørende, og minst to personer hopper ut og angriper ham bakfra. Han blir stukket flere ganger med kniv og banket.

Gjerningsmennene hopper deretter inn i bilen igjen, og kjører fra åstedet. Tilbake ligger den 29 år gamle firebarnspappaen hardt såret.

Guvernør i New York: Jøder får ekstra vakthold på Yom Kippur

«Når medlemmer av det jødiske samfunnet samles tirsdag kveld for å begynne Yom Kippur, ber jeg statspolitiet om å øke patruljene rundt synagoger og religiøse sentre for å sikre at denne hellige dagen ikke blir forstyrret av noen som søker å spre splittelse eller frykt», sier Andrew Cuomo, guvernør i New York.

Årsaken til det økte vaktholdet er en rekke antisemittiske angrep.

Etter tips fra Mossad fant britisk etterretning store mengder eksplosivt materiale med link til Hezbollah

Det britiske mediet, The Telegraph, avslørte på søndag at britisk etterretning i samarbeid med britisk politi og utenlands etterretning, fant tre tonn ammoniumnitrat på et lager med tilknytning til Hezbollah.

«MI5 arbeidet uavhengig og tett med internasjonale partnere for å stoppe den onde trusselen fra Iran og deres proxyer i GBR.», skriver The Telegraph, og siterer en britisk etterretningskilde.

Subscribe to New York

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

Markering mot boikott og antisemittisme

Viktig at flest mulig stiller opp