Etiopia

IKAJ hjelper 119 etiopiske jøder til Israel torsdag

AV: Martin Gellein

De etiopiske jødene ankommer Israel torsdag ettermiddag etter at Jewish Agency har organisert reisen. Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem betaler hjemreisen for dem.

De 119 etiopiske jødene som ankommer torsdag, er den andre gruppen fra Etiopia som ankommer Israel siden utbruddet av koronaviruspandemien.

Operasjonen skjer få dager etter at Pnina Tamano-Shata ble innsatt som Aliyah og Integreringsminister søndag. Hun er den første etiopiskfødte statsråd i Israel.

Dobbelt 70 årsjubileum ga stor gave til IKAJ

Da Grete og Nils Inge Gilje skulle feire dobbelt 70-årsjubileum, skrev de i innbydelsen at gavene skulle gå til IKAJs arbeid. Det endte med at ekteparet sendte 30.000 kroner til IKAJ.

Begge har de et stort engasjement for Israel og IKAJ. Han har hatt hjerte for Israel siden barndommen. Og ekteparets engasjement for IKAJ er like gammelt som organisasjonen selv – altså begynnelsen av 80-tallet.

Vi møtte dem under IKAJs sommerkonferanse i Kristiansand.

Det etiopiske flyet som styrtet hadde motorproblemer tre dager tidligere, sier israelsk ambassadør

Tre dager før det etiopiske flyet styrtet, og kostet 157 mennesker livet, blant annet en norsk kvinne ansatt i Røde Kors og to israelere, skal flyet ha hatt motorproblemer. Det sier Israels ambassadør i Sør Sudan, Hanan Godar, ifølge israelsk kanal 13. (Kilde Times of Israel). Han hadde vært en av passasjerene.

Subscribe to Etiopia

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding