EU

Palestinerne legger press på Norge og EU for å forhindre israelsk annektering

AV: Martin Gellein

Palestinernes statsminister Mohammad Shtayyeh forsikret Norges utenriksminister, Ine Maria Eriksen, om at Donald Trumps freds-initiativ allerede har utspilt sin rolle. Shtayyeh oppfordret Norge og andre europeiske land til å anerkjenne Palestina som en selvstendig stat. Palestinerne håper en slik anerkjennelse vil forhindre at Israel skal annektere nye områder, slik «Deal of the Century» åpner opp for.

EU fordømmer terror – og støtter terrorisme

AV: Martin Gellein

EUs ambassadør i Israel, Emanuele Giaufret, gikk kraftig ut mot de palestinske terror-angrepene de siste dagene, som er en protest mot Donald Trumps plan for fred.  Ambassadøren uttrykker dyp bekymring for volds-eskaleringen og ønsker rask bedring for de skadede israelerne. «Vold kan aldri rettferdiggjøres,» twitret Giaufret.

Hvis vold aldri kan rettferdiggjøres, hvorfor hjelper da EU de palestinske myndighetene med å finansiere volden? Kan vold bare rettferdiggjøres når palestinere angriper jøder?

Statssekretær Halvorsen er bekymret for Irans etterlevelse av atomavtalen

«Vi er bekymret for Irans reduserte etterlevelse, og har gjentatte ganger oppfordret Iran til å vende tilbake til full etterlevelse.», sier statssekretær i utenriksdepartementet, Audun Halvorsen.

Norge har støttet EUs linje i spørsmålet om atomavtalen. Og ønsker i likhet med dem å bevare atomavtalen. Dette i motsetning til USA som har vraket avtalen og kjører en mye tøffere linje ovenfor Iran.

For første gang kan FNs Generalforsamling komme til å fordømme Hamas

USA har laget et utkast over et resolusjonsforslag i FNs generalforsamling. Forslaget har blant annet til hensikt å fordømme Hamas og Islamsk Jihad.

Resolusjonen, som ifølge nyhetsbyrået AP, også støttes av EU, «fordømmer Hamas for gjentatte ganger å skyte raketter inn i Israel og for å oppfordre til vold og dermed sette sivile i fare ". 

«Son of Hamas» med et klart budskap om å ansvarliggjøre PA og Hamas

Han sto rett opp og ned på scenen og fortalte sin historie. Nakent og kraftfullt.

Over 11-1200 mennesker hadde søkt innendørs i finværet i Kristiansand denne lørdagen, for å høre den unike historien til Mosab Hassan Yousef. Gutten som vokste opp som sønn av en av grunnleggerne til terrororganisasjonen Hamas med alt det det innebærer.

Subscribe to EU

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding