labour party

Hugh Grant om antisemittismen i Labour: - Ledelsen har ikke gjort i nærheten av nok

I et intervju med “The Jewish Chronicle” i går, uttalte den kjente britiske skuespilleren, Hugh Grant, at ledelsen i Labour ikke har gjort i nærheten av nok for å få slutt på antisemittismen i partiet.

«Om du spør om jeg mener nåværende ledelse i Labour har gjort noe i nærheten av nok for å få slutt på det, er mitt svar nei.»

«Om du spør om jeg mener det er antisemittiske elementer i Labour, så er svaret ja.»

Sjefsrabbiner med kraftig advarsel mot Storbritannias arbeiderparti før valget 12. desember

I et innlegg i det britiske nyhetsmediet, The Times, advarer Storbritannias sjefsrabbiner, Mirvis, i sterke ordelag britiske jøder mot å stemme Labour (det britiske Arbeiderpartiet).

«Nå venter vi forbauset på resultatet av en formell etterforskning fra likestillings- og menneskerettighetskommisjonen om partiets diskriminering mot jøder har blitt et institusjonelt problem. Og alt dette mens de er i opposisjon. Hva skal vi forvente av dem i regjeringen?», skriver Mirvis.

Britisk rabbiner ber forsamlingen stemme annet enn Labour

«En Corbyn-ledet regjering vil være en fare for jødisk liv slik vi kjenne det i dag.», skriver Rabbineren, Dr. Jonathan Romain, til de 823 familiene i sin forsamling.

Han valgte å gjøre dette mot råd fra andre rabbinere, som mener han ikke burde ta politisk parti.

Romain argumenterte på sin side med at det nå var tid for en mere direkte handling i forkant av valget den 12. desember.

NRK-program klarer ikke å ta tak i antisemittisme – blant annet derfor er Oslo symposium så viktig

Det som skulle være andre del i et program om hva antisemittisme er og om antisemittismen i det britiske arbeiderpartiet spesielt, endte hovedsakelig med å bli et program om Israel-lobbyen som drar antisemittismekortet.

For de som ikke vet hva det er, betyr det at man i stedet for å argumentere i en sak som omhandler Israel, stempler meningsmotstandere som antisemitter.

En rekke britiske parlamentsmedlemmer trekker seg fra Labour grunnet antisemittisme

Den siste som trakk seg av parlamentsmedlemmene var Joan Ryan. Hun har vært medlem av det britiske arbeiderpartiet (Labour) siden 1983. Nå er det over.

- Labour under Jeremy Corbyn er infisert med antisemittisk rasisme

I et åpent brev skriver kun at «Gjennom de siste tre årene, derimot, har Labour under Jeremy Corbyn blitt infisert med antisemittisk rasisme».

En gylden anledning for norsk venstreside i Israeldebatten - britisk arbeiderparti med viktig steg mot antisemittisme

I flere år har anklager om antisemittisme ridd det britiske arbeiderpartiet (Labour) som en mare. Etter lang tids internt press, tok partiets øverste organ i dag en viktig avgjørelse. De adoptere den svært viktige og meningsfylte definisjonen av antisemittisme laget av IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance). 

Britisk arbeiderparti-leder til stede under kransnedleggelse til minne om terroristene fra München-terroren

Bilder fra 2014, viser leder for det britiske arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn, med blomsterkrans foran gravene til personene som skal ha stått bak München-terroren i 1972. Til sammen ble 11 jødiske friidrettsutøvere og trenere pluss en politimann drept i terrorangrepet.

Saken er på forsidene i store britiske nyhetsmedier.

Jeremy Corbyn sier selv at han var til stede, men at han ikke la ned kransen. Slik forklarer han hvorfor han var til stede.

Britiske jøder med sterkt brev til landets arbeiderparti: Nok er nok

På tjuefire timers varsel samlet det seg i går flere tusen mennesker på Parliament Square i London. Blant dem over tretti britiske parlamentsmedlemmer. Budskapet fra arrangørene, «Board of deputies of british jews» og «Jewish Leadership Vouncil», var «Nok er nok». Organisasjonen har fått nok av Labours anitisemittisme.

I et nylig publisert brev til partiets leder, Jeremy Corbyn skriver de:

Subscribe to labour party

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding