Icej

ICEJ gleder seg over USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad

Saken berører hjertet i vår tjeneste. Jerusalem har stor historisk og religiøs betydning for troen til milliarder av mennesker over hele verden.

Fra vår grunnleggelse i 1980, har ICEJ anerkjent at verdens ærefrykt for Jerusalem stammer fra det jødiske folk. Uten den grunnleggende guddommelige forbindelse mellom jødene og deres elskede by, ville ingen andre virkelig brydd seg om Jerusalem.

Løvhyttefesten 2017 direktesendes

Hver dag fra fredag 6.oktober til tirsdag 10.oktober kan du se direktesendinger fra ICEJs møter under løvhyttefesten. Også visjon Norge vil ha daglige sendinger fra arrangementet.

Det starter med den storslåtte åpningen i Ein Gedi ved dødehavet og avsluttes i Jerusalems storstue, Pais Arena. 

Det er mye å glede seg til enten du er med som deltager eller følger våre direktesendingene fra andre steder i verden..

Her kan du se årets talere.

Årets hovedtaler på sommerstevne stammet, så kom Jesus og helbredet ham

I 1966, da han var fjorten år, fikk han et møte med Jesus hjemme i hagen i Johannesburg i Sør-Afrika. En tydelig stemme, stemmen til Jesus, siterte profeten Jesaja kapittel 32 vers 4: «..og de stammendes tunge skal ha lett for å tale.»

Men Jesus sa også at i løpet av noen år skulle han komme tilbake til Malcolm, helbrede ham for stammingen, og sende ham ut for å forkynne rundt om i verden.

Malcolm Hedding hadde stammet hele sitt liv.

Jødene fra hele verden kommer hjem

AV Howard Flower, Aliyah direktør for ICEJ.

 

Ukraina

Da borgerkrigen brøt ut i Ukraina våren 2014, reagerte ICEJ raskt for å samle inn penger til utgifter til fly for å hjelpe jødene som var fanget i krigen. Aliyah-tallene fra Ukraina har nå gått ned, derfor har ICEJ omdisponert midler for å sponse integreringsprogram i Israel. Gjennom programmene hjelper vi disse nye innvandrerne til å lære hebraisk og til å få arbeidsferdigheter tilpasset det israelske samfunnet.

ICEJ til stede under høytidelig seremoni til minne om holocaust

I ett minutt fra klokken ti på formiddagen sist mandag, lød et sterkt signal over hele Israel. Hvert år er tidspunktet det samme. Under den tiden står hele samfunnet stille.

På motorveiene stopper trafikken, og alle går ut av sine biler for å minnes jødiske drepte og helter under den annen verdenskrig.

Dette er også starten på en høytidelig seremoni på minnesmerket for holocaust i Jerusalem, Yad vashem.

- Min store kjærlighet ble tatt fra meg på sekunder

De møtte hverandre for tjue år siden, mens de tjenestegjorde i det israelske forsvaret. Fem måneder etter giftet de seg. De fikk fire egne barn og to fosterbarn.

Men så skjedde det forferdelige. Hans kjære kone ble drept i deres eget hjem mens tre av barna var hjemme. Han selv var ikke til stede, men ble oppringt om det forferdelige terrorangrepet.

Slik beskriver Nathan terrorangrepet foran de mange fremmøtte i Stavanger denne lørdagen i april:

Subscribe to Icej

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding