FN

Israel er kåret til verdens 14. lykkeligste land

AV: Martin Gellein

Israel ble kåret til det 14. lykkeligste landet i verden, i FNs åttende World Happiness Report, og antydet at selv koronavirusutbruddet vil slite med å tørke smilet fra israelske ansikter. Rapporten bygger på innbyggernes vurdering av egen livskvalitet.

Det kommer ikke som en overraskelse at israelerne scorer høyt på opplevelse av frihet, sosial støtte og trivsel. Rangeringene bygger på Gallup World Poll-undersøkelser perioden 2017-2019. Tel Aviv ble rangert som den åttende lykkeligste byen i verden.

FN varsler om svermer av gresshopper som forventes å skape ødeleggelser i Afrika og Midtøsten

Av Edna Eriksen

Gresshoppene avler og danner nye svermer på Afrikas Horn, rapporterte «The Times of Israel» og siterte Locust Watch, som er en del av FN` s «Food and Agriculture Organization» (mat og jordbruksorganisasjon). Blant landene som forventes å bli hardest rammet er Kenya, Etiopia, Somalia, Iran, Pakistan og Sudan, ifølge rapporten.

Coronavirus-begrensninger på reiser kan forhindre riktig, betimelig behandling mot skadedyrene. Det siste så alvorlige angrep i regionen var en tilsvarende sverm av skadedyr i 1987 til 1989.

Netanyahu gir grønt lys for 3.500 nye boliger ved jødisk bosetning i Judea

AV: Martin Gellein

Statsminister Benjamin Netanyahu krysset en diplomatisk rød linje tirsdag, da han kunngjorde at han gikk inn for bygging av 3.500 boliger i et ubebygd område i Ma'ale Adumim.
Bosetningen er den tredje største jødiske byen på Vestbredden, og ligger noen kilometer utenfor Jerusalem. Kjører man fra Jerusalem ned til Dødehavet, ligger byen synlig på fjellene. Israel anser Ma'ale Adumim og E1-seksjonen som vesentlige for å sikre et enhetlig Jerusalem.

Israelske mødre ved grensen til Gaza fortvilet over terrorangrepene

AV: Martin Gellein

Frykt og et høyt stressnivå er hverdagen for flere tusen familier bosatt i områdene nær grensen til Gaza. Barna lever med å alltid være klar til å løpe til bombesikre rom, ved den overdøvende lyden fra sirenene som bryter inn i hverdagen med læring og lek, eller midt om natten. Alle hjem og offentlige bygninger er pålagt å ha bombesikre rom.

Etter en uke med intense angrep har mødre skrevet et brev til FN, der de ber om fokus på og fordømmelse av de stadige angrepene rettet mot deres barn.

USA stoppet Israel-Hezbollah uttalelse i FNs sikkerhetsråd

Ifølge nyhetsbyrået AFP, stoppet USA en uttalelse i FNs sikkerhetsråd i går. Årsaken skal være at USA var svært misfornøyd med ordlyden i teksten, som ikke fordømte Hezbollah, men likestilte Hezbollah og Israel etter den seneste eskaleringen.

Hezbollah angrep israelske styrker i den israelske landsbyen på grensen til Libanon. Ingen ble drept i angrepet. Israel slo tilbake mot området hvor angrepet kom fra. Det er ikke meldt i drepte.

Mediedekningen av Oslo Symposium: Kjære medier, tror dere han tøyser om «FNs krig mot Israel»

Han er ikke en mann av store ord eller overdrivelser. Ordbruken hans er et resultat av flere års møysommelig arbeid og graving i «hvordan FN behandler Israel».  Det er slik Bjørn Hildrum er vant med å arbeide.

Resultatet ble til «FNs krig mot Israel», og er en overveldende massiv dokumentasjon på FNs kolossale slagside mot landet.

Subscribe to FN

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding