Nikki Haley

FN fordømte ikke Hamas

For første gang i historien stemte FNs Generalforsamling over en fordømmende resolusjon mot Hamas. 

USAs ambassadør i FN, Nikki Haley, mente dette kunne bli en historisk dag,  hvor FN sto opp for moral, eller det kunne bli en helt vanlig dag. Hun la også ut om terroren utført av Hamas opp gjennom historien.

Andre nasjoner burde bruke muligheten USA nå forsøker å skape i Midtøsten

I løpet av perioden Trump-administrasjonen har sittet ved roret, virker USAs linje å være totalt endret i Midtøsten-konflikten. 

De første endringene kom da Trump-administrasjonen utpekte Nikki Haley til USAs nye FN-ambassadør. 

Helt fra den dagen har hun utrettelig arbeidet for at Israel skal behandles på lik linje med andre land i FN, ikke urettferdig slik utallige eksempler viser. 

Israels FN-ambassadør: - En seier for Israel

Både USA og Israel har i mange år arbeidet for å gjøre verdenssamfunnet oppmerksomme på den libanesiske terrororganisasjonen Hezbollahs oppbygging av et betydelig våpenarsenal i Libanon.

En slik oppbygging er i direkte strid med FNs sikkerhetsråds resolusjon 1701. I resolusjonen står det blant annet at alle våpen som selges til Libanon, skal være godkjent av myndighetene, og at det ikke skal være andre våpen i Sør-Libanon enn våpnene til den libanesiske hæren.

Ny sheriff i FN

Som liten, lot jeg meg fascinere av cowboyfilmer, der enslige sheriffer hamler opp med en rekke onde banditter. Filmene har sine helt klare helter, og har en tendens til å treffe gutter i en viss alder.

Ofte i disse typen filmer, er oppbygningen slik at det begynner med en liten westernby som plages av mektige banditter og feige, korrupte sheriffer. Etter hvert er det en eller annen i byen, gjerne en ung enkedame, som får høre om en sheriff - som både skal være immun mot korrupsjon og har ferdigheter til å ta hånd om banditter.

- Tiden med Israel-angrep i FN er nå over

USAs ambassadør til FN, Nikki Haley, ble i går jublet inn på podiet på AIPAC-konferansen. Og publikum ble nok ikke skuffet. De fikk høre en svært opplagt ambassadør med tro på forandring, og med vilje til å lede i FN.

Forventet ikke et så ensrettet FN

Konferansedeltakerne på AIPAC, USAs største pro-israelske lobbyorganisasjon, fikk først høre ambassadøren fortelle om sjokket over hvordan det fungerte i FN. For selv om hun var klar over den dårlige behandlingen av Israel i FN-systemet, var møtet med det et sjokk.

Subscribe to Nikki Haley

Løvhyttefesten 2019 Hovedtur

Program og påmelding

Løvhyttefesten 2019 Ungdomstur

Program og påmelding

ICEJ: Undervisning, Aliyah, sosialt arbeid, Israel i krise, taler Israels sak.

Bli støttepartner du også!