Sosialt Arbeid

ICEJ støtter Israel med brannutstyr ved Gazagrensen

Den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) har donert fem trailere med brannutstyr til israelske samfunn nær grensen til Gaza. 

I disse områdene er over 7500 dekar med jordbruksland ødelagt som en følge av «brannbomber» (Brennende ballonger og drager) sendt fra Gaza.

Det var lokalt sikkerhetspersonell som først uttrykte behovet for brannutstyr som kunne benyttes i alle typer områder. Elan Isaacson var en av disse.

11.000 israelere berørt av ICEJs sosiale arbeid i året som gikk

Med hovedkontor sentralt i Jerusalem, har Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) en utmerket beliggenhet for å kanalisere penger inn til trengende i det israelske samfunnet. Vi er tett på der det skjer.

Samtidig har vi også vår styrke i de mange lokale avdelingene rundt om i verden – som for øyeblikket teller om lag nitti kontorer. Dette gjør oss i stand til både å stå opp for Israel rundt om i verden, og å hjelpe jøder hjem til Israel.

11.000 berørt

Kristne hjelpere i Syria forandrer mennesker

I en lengre reportasje på den amerikanske kristne tv-kanalen, CBN (Christian Broadcasting Network), får vi møte to kvinner som akkurat er kommet tilbake fra en syv uker lang tur inne i det krigsherjede Syria. En tur som ikke er uten fare for eget liv.

Berørte hjelpearbeidere

Den ene av dem, Dr. Sally Parsons, har vært kirurg i over tretti år. I løpet av de syv ukene hun var i Syria, måtte hun utføre seks keisersnitt, en operasjon hun aldri tidligere hadde gjort.

Reddet fra gata av kjærlighet

Av Kayla Ellingsworth

 

I femårsalderen begynte Malis barndomsverden å smuldre bort. Foreldrenes skilsmisse rev familien i stykker. Begge foreldrene hennes giftet seg om igjen, startet nye familier og overlot Mali og hennes syv søsken til fosterhjem. 

På gata

Mali endte opp i et gruppehjem. Men så snart hun ble atten, måtte hun forlate gruppehjemmet. Hun var uten penger, uten mat, arbeidsløs og ingen forståelse av hvordan hun skulle klare seg i verden.

Det umenneskelige presset mot jødene

De siste tjuefire timene har jeg hørt historier om holocaust fortalt av israelske jøder. Og hver gang blir jeg minnet om noe jeg opplevde for noen år tilbake.

Vi ankom hotellet en gang etter midnatt. En trett sikkerhetsvakt lukket oss inn og ga oss nøkler til rommet vi skulle ha de neste dagene. På vei til hotellrommet så vi, til vår store, store overraskelse, at alle dørene på hotellet sto i åpen posisjon. Vi sjekket for sikkerhetsskyld et par etasjer til, og det var det samme der. Bygget var tomt!

Rakett fra Gaza slo ned i hardt rammet israelsk samfunn

I går kveld ble 19000 israelere i byen Sderot igjen rammet av et rakettangrep fra Gaza. Ingen ble fysisk skadet. Fra rakettalarmen går har de kun femten sekunder på seg til å komme seg i sikkerhet før rakettnedslag. Det er bare litt lenger tid enn den norske rekorden på 100 meter hekk. Etter rakettangrepet gjennomførte Israel flere angrep mot mål i Gaza. To til fem personer skal ha blitt skadet.

Ingen i Sderot kom fysisk til skade denne gangen, på tross av at rakettnedslaget var midt mellom hus.

Det kan likevel ha oppstått psykiske skader.

Subscribe to Sosialt Arbeid

Påsketuren 2019

Program og påmelding

ICEJs pastor- og lederkonferanse i Jerusalem

Informasjon og påmelding