Hatkriminalitet

Norsk jøde til politiet med åtte hatkrim-saker, en svært alvorlig; ikke èn endte med domfellelse

Vi kjenner til at en norsk jøde gikk til politiet med åtte saker knyttet til hatkriminalitet. Ikke en av disse endte i domstolen. Syv av de ble ikke engang vurdert. 

I en av sakene blir den fornærmede truet på livet. Likevel endte saken med henleggelse. Og det er ikke fordi gjerningspersonen er ukjent. Gjerningspersonen er fullt ut kjent.

Antisemittisme opp 37% i USA

Mens tallene for hatkriminalitet i USA har økt med 17%, har tallene for antisemittisk hatkriminalitet økt med hele 37%. Dette bekymrer den midlertidige generaladvokaten i USA, Matthew Whittaker.

- Jeg er spesielt urolig over tallene for antisemittisk hatkriminalitet, sier Whittaker, ifølge det israelske nyhetsmediet, Ynetnews.

I 2016 var det, ifølge FBI, registrert 684 antisemittiske hendelser. Ett år senere var tallet 938.

Svensk redaktør: Google burde fjerne nettside med liste over svenske jøder

På en nettside med overskriften «Judarna och deras makt» betviles holocaust. Det betviles også at holocaust-overlevende har noen erfaringer fra Auswitch: 

«Han höll många föredrag på skolor runt om i Sverige, där han berättade om sina ”erfarenheter” från Auschwitz. Enligt Göndör fick han vid ankomsten till ett koncentrationsläger fångnumret A-6171 intatuerat på armen.», kan man lese på siden.

Over 80 svenske jøder er på nettsiden listet opp med navn, bilde, tittel og annen tekst. 

Subscribe to Hatkriminalitet

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding