Hatkriminalitet

Norsk jøde til politiet med åtte hatkrim-saker, en svært alvorlig; ikke èn endte med domfellelse

Vi kjenner til at en norsk jøde gikk til politiet med åtte saker knyttet til hatkriminalitet. Ikke en av disse endte i domstolen. Syv av de ble ikke engang vurdert. 

I en av sakene blir den fornærmede truet på livet. Likevel endte saken med henleggelse. Og det er ikke fordi gjerningspersonen er ukjent. Gjerningspersonen er fullt ut kjent.

Antisemittisme opp 37% i USA

Mens tallene for hatkriminalitet i USA har økt med 17%, har tallene for antisemittisk hatkriminalitet økt med hele 37%. Dette bekymrer den midlertidige generaladvokaten i USA, Matthew Whittaker.

- Jeg er spesielt urolig over tallene for antisemittisk hatkriminalitet, sier Whittaker, ifølge det israelske nyhetsmediet, Ynetnews.

I 2016 var det, ifølge FBI, registrert 684 antisemittiske hendelser. Ett år senere var tallet 938.

Svensk redaktør: Google burde fjerne nettside med liste over svenske jøder

På en nettside med overskriften «Judarna och deras makt» betviles holocaust. Det betviles også at holocaust-overlevende har noen erfaringer fra Auswitch: 

«Han höll många föredrag på skolor runt om i Sverige, där han berättade om sina ”erfarenheter” från Auschwitz. Enligt Göndör fick han vid ankomsten till ett koncentrationsläger fångnumret A-6171 intatuerat på armen.», kan man lese på siden.

Over 80 svenske jøder er på nettsiden listet opp med navn, bilde, tittel og annen tekst. 

Subscribe to Hatkriminalitet

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!