BDS

BDS-bevegelsen lyver om Oslos boikott av produkter fra israelske bosetninger

«Norges hovedstad Oslo forbyr produkter og tjenester fra Israelske bosetninger» kunne man lese på nettsiden til BDS-internasjonalt (Boikott, Desinvesteringer og Sanksjoner). BDS Norge delte artikkelen på facebook. Artikkelen var publisert 28. oktober.

Imidlertid er informasjonen ikke riktig. Oslos hovedstad forbyr ikke produkter og tjenester fra israelske bosetninger.

Sterk arabisk gruppe tar kraftig oppgjør med boikottbevegelsen

Nylig var gruppen, som kaller seg Arab Council for Regional Integration, samlet i London. Gruppen har deltakere fra 15 forskjellige arabiske nasjoner. Over dem hang en mørk sky av trusler fra deres hjemland.

Slå tilbake mot demonisering av Israel og jøder

På samlingen var Kuwaits tidligere informasjonsminister, Sami al-Nisf. Han ba om en slutt på nullsumstenkningen som kjennetegner offentlige holdninger til Israel i regionen.

BDS aktivister til voldelig angrep på Israelsk filmfestival i Berlin

BILDE: Israels ambassadør i Tyskland og hans åpning av festivalen i 2017

Ifølge politirapporten, som det israelske nyhetsmediet Jerusalem Post har fått tilgang til, ble to kvinner slått av BDS (Boycott, Divestment, Sanctions av Israel) aktivistene. Kvinnene har anmeldt forholdet.

Den israelske filmfestivalen hadde lagt opp til diskusjon etter visningen av dokumentarfilmen «King Bibi».

- Tiden med Israel-angrep i FN er nå over

USAs ambassadør til FN, Nikki Haley, ble i går jublet inn på podiet på AIPAC-konferansen. Og publikum ble nok ikke skuffet. De fikk høre en svært opplagt ambassadør med tro på forandring, og med vilje til å lede i FN.

Forventet ikke et så ensrettet FN

Konferansedeltakerne på AIPAC, USAs største pro-israelske lobbyorganisasjon, fikk først høre ambassadøren fortelle om sjokket over hvordan det fungerte i FN. For selv om hun var klar over den dårlige behandlingen av Israel i FN-systemet, var møtet med det et sjokk.

Det kanadisk parlamentet fordømmer BDS-bevegelsen

Med et overveldende flertall har det kanadiske parlamentet nå formelt vedtatt å fordømme BDS-bevegelsen. (Boycott, divestment and sanctions) Tidligere har Frankrike, Storbritannia og flere stater i USA vedtatt lover mot bevegelsen.

Med overveldende flertall, 229 mot 51 stemmer, vedtok det kanadiske parlamentet i går en tekst som fordømmer BDS bevegelsen.

Teksten ble først fremmet av de konservative parlamentsmedlemmene, Tony Clement og Michelle Rempel og lød som følger:

Subscribe to BDS

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding