gaza

NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangrepene fra Gaza

Det er vanskelig å forstå hvilken kilde NRK bygger denne uttalelsen på. Vi kjenner ingen kilder som rapporterer dette. Skal man bruke kilder i denne tellingen, er trolig det israelske forsvaret den eneste skikkelige kilden i denne situasjonen. De rapporterte en stund før NRKs sending om at antallet var 300.

Og mange timer før det, rapporterte de om 200.

Når nyhetsankeret senere i sendingen innleder til reportasjen sier han:

To raketter skutt fra Gaza mot Israel

To raketter er skutt fra Gaza mot Israel. Den første ble skutt i går kveld, den andre i natt. Det er ikke rapportert om skadede, men flere tusen israelere måtte søke tilflukt i bomberom da rakettalarmen gikk i Eshkol kommune på grensen til Gaza.

I en respons, angrep det israelske forsvaret flere Hamas-posisjoner i Gaza. Det er foreløpig ikke rapportert om skadede.

Kort vei til ny israelsk militæroperasjon i Gaza

På grunn av situasjonen i Gaza, satt det israelske sikkerhetskabinettet  i møte helt frem til klokken 0300 i natt. Det meldes også om at sjefen for det israelske forsvaret, Gabi Eisenkot, avbrøt sin reise i USA av samme grunn.

Det sier mye om hvor alvorlig den israelske regjeringen ser på utviklingen i Gaza. Men det sender også kraftige signaler til det internasjonale samfunnet om hvor kort veien nå er til en større israelsk militæroperasjon rettet mot Gaza.

ICEJ støtter Israel med brannutstyr ved Gazagrensen

Den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) har donert fem trailere med brannutstyr til israelske samfunn nær grensen til Gaza. 

I disse områdene er over 7500 dekar med jordbruksland ødelagt som en følge av «brannbomber» (Brennende ballonger og drager) sendt fra Gaza.

Det var lokalt sikkerhetspersonell som først uttrykte behovet for brannutstyr som kunne benyttes i alle typer områder. Elan Isaacson var en av disse.

Subscribe to gaza

Nasjonal Ledersamling Gardermoen 2019

Påmelding og informasjon

Med eget Israelfokus

For påmelding og program