gaza

Fører krigen mot korona - til våpenhvile mellom Israel og Gaza?

Av Edna Eriksen

-Israel og Gazastripen er nok en gang i krig. Men denne gangen rammer ikke fienden i form av raketter eller luftangrep, men via en usynlig fiende. En som har sneket seg inn i hvert land over hele verden, blind for religion og nasjonalitet, og drept tusenvis. Kampen mot koronaviruset har styrket koordineringen mellom Israel og PA på Vestbredden og kan være en grunn til å jobbe mot en våpenhvile-ordning med Hamas på Gazastripen, skriver Jerusalem Post 23. mars.

Kun 17 av de 79 millioner amerikanske dollar fra Qatar nådde Gazas fattige

Av Edna Eriksen

Resten av pengene blir ikke regnskapsført. Hoveddelen av de pengene terrororganisasjonen deler ut går til martyrenes familier- altså terrorstøtte.

En stadig mer voldelig linje fra Hamas på Gazastripen mot Israel vitner om hva ekstern pengestøtte brukes til.

Penger til korrupte islamofascistiske grupperinger som Hamas- og Abbas-regimet er penger til krig – ikke til fred.   

 

Egypt bygger mur mot palestinerne på Gaza

AV: Martin Gellein

Muren skal være 6 meter høy, laget av armert betong og gå 5 meter under bakken. Den knyttes sammen med en annen mur som ble satt opp i 2008. Barrierene er satt opp for å hindre de stadige palestinske forsøkene på å krysse grensen ulovlig, både over og under bakken. Egypt har den siste tiden hatt et økt fokus på stenge smugler-tuneller under grensen. Arbeidet med muren vil fullføres innen utgangen av året.

Israelske mødre ved grensen til Gaza fortvilet over terrorangrepene

AV: Martin Gellein

Frykt og et høyt stressnivå er hverdagen for flere tusen familier bosatt i områdene nær grensen til Gaza. Barna lever med å alltid være klar til å løpe til bombesikre rom, ved den overdøvende lyden fra sirenene som bryter inn i hverdagen med læring og lek, eller midt om natten. Alle hjem og offentlige bygninger er pålagt å ha bombesikre rom.

Etter en uke med intense angrep har mødre skrevet et brev til FN, der de ber om fokus på og fordømmelse av de stadige angrepene rettet mot deres barn.

3 terrorister skutt etter å ha kastet eksplosiver mot israelske soldater

AV: Martin Gellein

Tre palestinske terrorister krysset grensen tirsdag. På vei mot den israelske kibbutzen Kissufim ble terroristene avskåret av det israelske forsvaret.

Det israelske forsvaret hadde inntrengerne under oppsikt. I møte med israelske forsvaret kastet palestinerne eksplosiver mot soldatene og ble skutt. Alle tre ble drept. Ingen israelske soldater ble skadet, meddeler The Times Of Israel.

USAs utenriksminister mener Iran står bak Islamsk Jihads angrep på Israel

- Iran bruker sin terror proxy, Islamsk Jihad (IJ), for å angripe vår tette allierte, Israel. Iran ønsker ikke fred i regionen. De ønsker ikke fremgang for det palestinske folk. De vil ha mer konflikt. Frem til vi adresserer truslene fra Iran, vil voldssirkelen bare fortsette, uttaler USAs utenriksminister, Mike Pompeo.

Den Iran støttede terrororganisasjonen, IJ, har stått bak en rekke terrorangrep og forsøk på terrorangrep mot Israel det siste året. Her er noen eksempler:

Fem raketter skutt mot Israel under våpenhvilen

Tidlig torsdag morgen trådte våpenhvilen mellom IJ og Israel i kraft, og skolene ble igjen åpnet i Israel.

Men ikke lenge etter ble Israel angrepet med fem raketter skutt fra Gaza.

Israel har ikke besvart rakettangrepet, men den nyinnsatte forsvarsministeren i Israel, Naftali Bennett, uttalte like etter at våpenhvilen tredde i kraft at «På dette tidspunktet er det ennå ikke over. Bare handlingene i felt vil avgjøre om det er slutt.»

Subscribe to gaza

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding