gaza

ICEJ støtter Israel med brannutstyr ved Gazagrensen

Den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) har donert fem trailere med brannutstyr til israelske samfunn nær grensen til Gaza. 

I disse områdene er over 7500 dekar med jordbruksland ødelagt som en følge av «brannbomber» (Brennende ballonger og drager) sendt fra Gaza.

Det var lokalt sikkerhetspersonell som først uttrykte behovet for brannutstyr som kunne benyttes i alle typer områder. Elan Isaacson var en av disse.

NRK: - Kunne stilt spørsmål med hva en 8 måneder gammel baby gjør på et sted man vet blir farlig

På tross av mange klager, ble det en kort diskusjon i dagens møte i Kringkastingsrådet. Saken gjaldt NRKs dekning av de siste ukenes uroligheter i Gaza.

Etter krigen i Gaza i 2014, kritiserte Kringkastingsrådet (KKR) NRK for ikke å ha vært nok kritiske til Hamas.

Medlem av KKR, Dagen redaktør Vebjørn Selbekk, mente fortsatt denne problemstillingen var aktuell knyttet til NRK og de siste ukenes dekning.

NRK fremstiller det som om Israel skyter på ubevæpnede demonstranter

I artikkelen, «USA ber om hastemøte i Sikkerhetsrådet» på NRK.no, skriver NRK to ganger at Israel har skutt på ubevæpnede demonstranter gjennom de siste to ukenes «demonstrasjoner» i Gaza:

«Israelske soldater har de siste ukene skutt med skarpt mot ubevæpnede demonstranter på Gazastripen, og over 100 palestinere er drept. Flere tusen er i tillegg såret av israelske skarpskyttere på andre siden av det tungt bevoktede grensegjerdet siden slutten av mars.»

83 % av de drepte tilknyttet terrororganisasjoner på Gaza

Tall fra ITIC (Informasjonssenteret for Israels militære etterretning og terrorisme) viser at 83% av de drepte under demonstrasjonene på Gaza var tilknyttet forskjellige terrororganisasjoner. Det betyr nittitre av hundrede og tolv drepte.

ITIC skriver at de har gått gjennom tallene individuelt. Sekstitre av de drepte var tilknyttet Hamas – trettifire av dem den militære delen av organisasjonen. Tjueen var tilknyttet Fatah – to den militære grenen av Fatah. 

Tidligere i dag – mange angrep fra Gaza mot Israel. Nå – Israel med luftangrep mot Gaza

Angrepene kommer som en respons på en rekke bombeangrep på Israel fra Gaza i dag morges. Blant annet slo en bombe ned rett ved en barnehage i en av de israelske kommunene som grenser mot Gaza. 

Like etter uttalte Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, at «IDF vil reagere med stor kraft på disse angrepene. Alle som forsøker å angripe Israel, vil betale en stor pris, og vi ser Hamas som ansvarlig for å forhindre slike angrep mot oss.»

Subscribe to gaza

Regionalkonferansen i Bodø 2018

Program

Opprop om NRKs dekning av Israel

Les om oppropet, gi din tilslutning