gaza

To raketter skutt fra Gaza mot Israel

To raketter er skutt fra Gaza mot Israel. Den første ble skutt i går kveld, den andre i natt. Det er ikke rapportert om skadede, men flere tusen israelere måtte søke tilflukt i bomberom da rakettalarmen gikk i Eshkol kommune på grensen til Gaza.

I en respons, angrep det israelske forsvaret flere Hamas-posisjoner i Gaza. Det er foreløpig ikke rapportert om skadede.

Kort vei til ny israelsk militæroperasjon i Gaza

På grunn av situasjonen i Gaza, satt det israelske sikkerhetskabinettet  i møte helt frem til klokken 0300 i natt. Det meldes også om at sjefen for det israelske forsvaret, Gabi Eisenkot, avbrøt sin reise i USA av samme grunn.

Det sier mye om hvor alvorlig den israelske regjeringen ser på utviklingen i Gaza. Men det sender også kraftige signaler til det internasjonale samfunnet om hvor kort veien nå er til en større israelsk militæroperasjon rettet mot Gaza.

ICEJ støtter Israel med brannutstyr ved Gazagrensen

Den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) har donert fem trailere med brannutstyr til israelske samfunn nær grensen til Gaza. 

I disse områdene er over 7500 dekar med jordbruksland ødelagt som en følge av «brannbomber» (Brennende ballonger og drager) sendt fra Gaza.

Det var lokalt sikkerhetspersonell som først uttrykte behovet for brannutstyr som kunne benyttes i alle typer områder. Elan Isaacson var en av disse.

NRK: - Kunne stilt spørsmål med hva en 8 måneder gammel baby gjør på et sted man vet blir farlig

På tross av mange klager, ble det en kort diskusjon i dagens møte i Kringkastingsrådet. Saken gjaldt NRKs dekning av de siste ukenes uroligheter i Gaza.

Etter krigen i Gaza i 2014, kritiserte Kringkastingsrådet (KKR) NRK for ikke å ha vært nok kritiske til Hamas.

Medlem av KKR, Dagen redaktør Vebjørn Selbekk, mente fortsatt denne problemstillingen var aktuell knyttet til NRK og de siste ukenes dekning.

Subscribe to gaza

Påsketuren 2019

Program og påmelding

Velkommen!

Program

ICEJs pastor- og lederkonferanse i Jerusalem

Informasjon og påmelding