gaza

3 palestinere skutt etter å ha kastet eksplosiver mot israelske soldater

AV: Martin Gellein

Tre palestinske terrorister krysset grensen tirsdag. På vei mot den israelske kibbutzen Kissufim ble terroristene avskåret av det israelske forsvaret.

Det israelske forsvaret hadde inntrengerne under oppsikt. I møte med israelske forsvaret kastet palestinerne eksplosiver mot soldatene og ble skutt. Alle tre ble drept. Ingen israelske soldater ble skadet, meddeler The Times Of Israel.

USAs utenriksminister mener Iran står bak Islamsk Jihads angrep på Israel

- Iran bruker sin terror proxy, Islamsk Jihad (IJ), for å angripe vår tette allierte, Israel. Iran ønsker ikke fred i regionen. De ønsker ikke fremgang for det palestinske folk. De vil ha mer konflikt. Frem til vi adresserer truslene fra Iran, vil voldssirkelen bare fortsette, uttaler USAs utenriksminister, Mike Pompeo.

Den Iran støttede terrororganisasjonen, IJ, har stått bak en rekke terrorangrep og forsøk på terrorangrep mot Israel det siste året. Her er noen eksempler:

Fem raketter skutt mot Israel under våpenhvilen

Tidlig torsdag morgen trådte våpenhvilen mellom IJ og Israel i kraft, og skolene ble igjen åpnet i Israel.

Men ikke lenge etter ble Israel angrepet med fem raketter skutt fra Gaza.

Israel har ikke besvart rakettangrepet, men den nyinnsatte forsvarsministeren i Israel, Naftali Bennett, uttalte like etter at våpenhvilen tredde i kraft at «På dette tidspunktet er det ennå ikke over. Bare handlingene i felt vil avgjøre om det er slutt.»

Oppdatert: Over 150 raketter skutt mot Israel frem til klokken tolv

Bilde: Illustrasjonsbilde

Flere israelere er skadet i det voldsomme rakettangrepet mot Israel fra terrorister på Gaza. Blant annet er situasjonen alvorlig for ei 8 år gammel jente. Hun er nå innlagt på sykehuset. Det er det israelske nyhetsmediet, Jerusalem Post, som melder dette.

Til sammen skal over 40 israelere være skadet i angrepene fra Gaza. Det er det israelske utenriksdepartementet som uttaler dette.

Israel har drept terrorleder på Gaza – intense rakettangrep mot Israel

Baha Abu al-Ata ble drept i et israelsk målrettet angrep mot huset han befant seg i. Det israelske forsvaret (IDF) uttaler at Baha Abu al-Ata har stått bak hundrevis av terrorangrep rettet mot israelere.

- Vi har akkurat angrepet Islamsk Jihad leder, Baha Abu Al Ata. Al Ata var direkte ansvarlig for hundrevis av terrorangrep mot israelske sivile og soldater. Hans neste angrep var nært forestående, uttaler IDF.

Subscribe to gaza

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!