rakett

- Om raketten hadde truffet en halv meter til siden, vet jeg ikke om vi hadde pratet nå

«Det var et mirakel», sa rabbineren på bibelskolen, Shlomo Binyamin, til israelske kanal 12. «Bare ti minutter tidligere hadde det vært femten personer i det rommet.

En av de som var tilstede da raketten traff, var Shalom Kahlon.

«Den traff to til tre meter fra meg», forteller han til det israelske nyhetsmediet, Ynetnews, i flølge «Times of Israel».

Rakettangrepet mot sentrale Israel beordret av Iran

Det er det israelske nyhetsmediet, Israel Hayom, som rapporterer dette i dag. De har snakket med et høyerestående Hamasmedlem, som ønsket å være anonym.

Han hevder at Iran «gikk over hodene» på ledelsen i Hamas, og beordret en Islamsk Jihad celle i Gaza til å utføre angrepet.

Den militære delen av Hamas skal likevel ha vært klar over angrepet, og også koordinert med Islamsk Jihad.

To raketter skutt fra Gaza mot Israel

To raketter er skutt fra Gaza mot Israel. Den første ble skutt i går kveld, den andre i natt. Det er ikke rapportert om skadede, men flere tusen israelere måtte søke tilflukt i bomberom da rakettalarmen gikk i Eshkol kommune på grensen til Gaza.

I en respons, angrep det israelske forsvaret flere Hamas-posisjoner i Gaza. Det er foreløpig ikke rapportert om skadede.

Flere angrep fra Gaza

En bombe ble utløst ved grensegjerdet mellom Israel og Gaza i går. En israelsk militærjeep ble truffet, og fire soldater ble skadet; to av dem hardt. (se video øverst i saken).

«Dette er et alvorlig terrorist-angrep, og kan potensielt destabilisere regionen», sa talsmann for det israelske forsvaret, Ronen Manelis.

Rakett skutt fra Gaza torsdag kveld

I går kveld klokken 2330 israelsk tid ble en rakett skutt fra Gaza. Det var ikke klart hvorvidt raketten landet i Israel eller i Gaza. Det er ikke meldt om skader på personer eller materiell.

Tidlig i dag morges angrep det israelske luftforsvaret (IAF) en operasjonspost tilhørende Hamas.

«IDF holder Hamas ansvarlig for all vold fra Gazastripen», sier IDFs talsperson.

Subscribe to rakett

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding