taler israels sak

Avisenes oppskrift på å miste abonnenter – ikke se leser

Jeg kjenner mange som har sagt opp avisen(e) de har holdt i årevis fordi de opplever at saker de er interessert i ikke blir dekket, eller blir dekket ubalansert.

Jeg tror ikke oppsigelsene først og fremst handler om leserens misnøye med avisens kommentarer og ledere. Jeg tror det først og fremst handler om avisens evne til å dekke nyheter på en anstendig måte. 

ICEJ-ung akademi til Bergen

Seminaret, ICEJ-ung akademi, er oppstarten til Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalems satsning på undervisning for ungdom og unge voksne, og undervisningsopplegget er spesielt tilpasset aldersgruppen fra femten til tretti år.

Mange har spørsmål om Israel; hva sier bibelen? Er mediedekningen etterrettelig? Osv.

- Har du spørsmål du brenner inne med, er dette muligheten til å stille dem, sier Dag Øyvind Juliussen.

Nasjonal ledersamling om Israel

Sammen med initiativtaker, står Andreas Nordli, leder for Ungdom i oppdrag, Elin Fagerbakke, leder for kvinner i nettverk, Terje Aadne, generalsekretær i Baptistsamfunnet, Asbjørn Simonnes, daglig leder for Oase, Anne Christiansen, initiativtaker til JesusKvinner, Sten Sørensen, styreleder i Troens Bevis Verdens Evangelisering og Sigmund Kristoffersen, leder i Pinsebevegelsen.

Mona Levin, som er forfatter, journalist, foredragsholder og norsk jøde, vil holde foredrag for forsamlingen.

Snart starter billettsalget for 70-årsfesten for staten Israel

Opprettelsen av den moderne staten Israel ga nytt livshåp til det jødiske folk etter den største tragedie i deres historie. Søndag 29. april kl. 17 er du invitert til feiring av 70-årsdagen for uavhengigheten i Oslo Konserthus. Arrangører er Den internasjonale kristne ambassade Jerusalem (ICEJ), Med Israel for fred (MIFF) og Stiftelsen Morgenstjernen

Kristen iraner på besøk i Israel ber jødene om unnskyldning

En av de som var med i gruppen, en forhenværende muslim, var tidligere sendt ut for å drepe jøder i Israel. Imidlertid fikk han et møte med Jesus – noe som totalt forandret livet hans. 

«Etter å ha gitt sitt liv til Jesus, ber han i dag det jødiske folk om tilgivelse for hatet og de onde intensjonene han bar i sitt hjerte.», sier ICEJ, som også siterer iraneren: «Hvis bibelens Gud elsker Israel – skulle ikke vi gjøre det samme?»

- Strategisk betydning av kristen sionisme ble tydelig denne uka

«Den strategiske betydningen av kristen sionisme ble tydelig denne uka på årets Herzliya-konferansen, en av Israels mest framstående årlige toppmøter.»

Slik begynner det jødiske nyhetsstedet, Jewish News Service (JNS), sin artikkel om saken.

For blant talerne på konferansen, var de viktigste stemmene i Israels næringsliv, politiske liv og akademiske liv. Men også ICEJs president, Jürgen Bühler, og visepresidenten, David Parsons var til stede.

Norsk-jødisk journalist og samfunnsdebattant til ICEJs sommerstevne

Suzanne Aabel hadde fått en Davidsstjerne til jul av faren sin. I 2014 bestemte hun seg for å smykke seg med den i ett år. Etter om lag fire uker med skjellsord og spytting, var det slutt. Hun orket ikke lenger.

Samme året begynte også hennes engasjement i samfunnsdebatten.

Det var under Gaza-krigen 2014. Ble helt mettet av den ensidige mediedekningen og tok mot til meg og begynte å pøse ut saker som jeg håpet kunne balansere litt, sier Suzanne Aabel.

Subscribe to taler israels sak

Regionalkonferansen i Bodø 2018

Program

Opprop om NRKs dekning av Israel

Les om oppropet, gi din tilslutning