antisemittisme

Antisemittisme opp 37% i USA

Mens tallene for hatkriminalitet i USA har økt med 17%, har tallene for antisemittisk hatkriminalitet økt med hele 37%. Dette bekymrer den midlertidige generaladvokaten i USA, Matthew Whittaker.

- Jeg er spesielt urolig over tallene for antisemittisk hatkriminalitet, sier Whittaker, ifølge det israelske nyhetsmediet, Ynetnews.

I 2016 var det, ifølge FBI, registrert 684 antisemittiske hendelser. Ett år senere var tallet 938.

Ærede Ruth Maier

Det er så vondt å lese at ingen var der da jøder i din nærhet ble angrepet, utsatt for grov vold og drept. Angrepet og drept fordi de var jøder.

For akkurat nå leser jeg i dagboken din om krystallnatten, natten til den 9. november 1938. Pennen din beveget seg over arkene i dagene, månedene og årene før denne dagen. 

Du beskriver de stadig kraftigere forfølgelsene og vanskelighetene for jøder i det tyske riket, og i Wien der du bor.

Etter Pittsburgh: Kampanje mot antisemittisme sprer seg i sosiale medier

Etter den grusomme terrormassakren i Livets Tre Synagogen i Pittsburgh, var det ifølge det amerikanske nyhetsmediet The New York Times, mange synagoger som signaliserte at de ville holde stengt sabbaten som starter kvelden den 2.november.

Imidlertid har det under hashtaggen #ShowUpForShabbat de siste dagene pågått en storstilt kampanje hvor synagoger ønsker alle velkommen til sabbat-Gudstjeneste. Mange ikke-jøder, har sagt at de ønsker å komme.

«Men hvis han hadde vært en frekk jøde fra Bergen, så hadde man tenkt at han der er sikkert ikke til å stole på»

Bilde øverst: Skjermbilde UIO, Professor Thomas Hylland Eriksen

I programmet Ekko, på NRK p2 tidligere i dag, ble koplingen mellom språk og nasjonal psyke tatt opp. En av de som ble intervjuet om temaet, var professor i sosialantropologi, Thomas Hylland Eriksen.

Traust Hedmarking og frekk jøde

Dømt til utvisning for hatangrep på synagoge i Gøteborg – anken omgjorde dommen

I desember 2017 ble synagogene i Gøteborg angrepet og forsøkt påtent. Tilstedeværende måtte gjemme seg i kjelleren.

Tidligere i år ble tre menn dømt i tingretten for hatkriminalitet med antisemittisk motiv. En av de dømte ble også utvist til områder under palestinaarabisk kontroll.

Han anket utvisningsdommen. I dag omgjorde svensk ankdomstolen utvisningsdommen.

En gylden anledning for norsk venstreside i Israeldebatten - britisk arbeiderparti med viktig steg mot antisemittisme

I flere år har anklager om antisemittisme ridd det britiske arbeiderpartiet (Labour) som en mare. Etter lang tids internt press, tok partiets øverste organ i dag en viktig avgjørelse. De adoptere den svært viktige og meningsfylte definisjonen av antisemittisme laget av IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance). 

Subscribe to antisemittisme

Påsketuren 2019

Program og påmelding

Velkommen!

Program

ICEJs pastor- og lederkonferanse i Jerusalem

Informasjon og påmelding