antisemittisme

Det internasjonale samfunnet svikter jødene ved å akseptere palestinernes løgner og hat

AV: Martin Gellein

Antisemittisme er epidemi blant palestinere. Det internasjonale samfunnet begår en stor feil ved å unngå å ta et oppgjør med de palestinske myndighetenes systematiske demonisering av jødefolket, skriver Itmar Marcus, i en artikkel i Jerusalem Post 21. januar. Marcus er direktør i Palestinian Media Wach.

Noe er i endring for jødene i New York, skriver Shoshana Ohana

AV: Shoshana Ohana

Jeg blir ofte spurt om hvordan det er å leve som jøde i NYC i forhold til å bo i Oslo. Jeg pleier allltid å svare det mest åpenbare, at det er så lett å leve et jødisk liv i USA med tanke på kosher mat og alt dette andre som full religionsfrihet innebærer. Likevel er kanskje det viktigste at man kan føle seg trygg og velkommen som man er, uansett bakgrunn. New York har plass og hjerterom til alle.

Historisk sett har dessuten jøder i NYC vært en viktig og respektert del av samfunnet. Men noe ligger i luften

IKAJ vil holde markering mot boikott og antisemittisme i Oslo

Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalems (IKAJ), ønsker nå en markering mot Oslo byråd boikott-planer og antisemittisme. Om IKAJ får den nødvendige tillatelsen, vil markeringen holdes utenfor Oslos rådhus. IKAJ har fått tillatelse fra politiet, men mangler foreløpig en tillatelse fra Oslo kommune. Følg derfor med på oppdateringer om markeringen på vår hjemmeside, ICEJ.no.

Hugh Grant om antisemittismen i Labour: - Ledelsen har ikke gjort i nærheten av nok

I et intervju med “The Jewish Chronicle” i går, uttalte den kjente britiske skuespilleren, Hugh Grant, at ledelsen i Labour ikke har gjort i nærheten av nok for å få slutt på antisemittismen i partiet.

«Om du spør om jeg mener nåværende ledelse i Labour har gjort noe i nærheten av nok for å få slutt på det, er mitt svar nei.»

«Om du spør om jeg mener det er antisemittiske elementer i Labour, så er svaret ja.»

Sjefsrabbiner med kraftig advarsel mot Storbritannias arbeiderparti før valget 12. desember

I et innlegg i det britiske nyhetsmediet, The Times, advarer Storbritannias sjefsrabbiner, Mirvis, i sterke ordelag britiske jøder mot å stemme Labour (det britiske Arbeiderpartiet).

«Nå venter vi forbauset på resultatet av en formell etterforskning fra likestillings- og menneskerettighetskommisjonen om partiets diskriminering mot jøder har blitt et institusjonelt problem. Og alt dette mens de er i opposisjon. Hva skal vi forvente av dem i regjeringen?», skriver Mirvis.

Ortodoks jødisk mann knivstukket gjentatte ganger utenfor New York synagoge

Tidlig tirsdag morgen, New York tid, var den 29 år gamle jødiske mannen på vei til synagogen for å be. En bil kommer kjørende, og minst to personer hopper ut og angriper ham bakfra. Han blir stukket flere ganger med kniv og banket.

Gjerningsmennene hopper deretter inn i bilen igjen, og kjører fra åstedet. Tilbake ligger den 29 år gamle firebarnspappaen hardt såret.

En rekke antisemittiske angrep i Skandinavia og Storbritannia på dagen for Krystalnatten

«Vi har inntil videre kjentskap til tre tilfeller i Stockholm, Helsingborg og Norrköbing, hvor det i løpet av Krystalnatten er malt graffiti og påklistret jødestjerner på synagoger, skoler og private hjem. Det er klart, at vi oppfatter det som et uttrykk for forfølgelse, når det skjer på tre forskjellige steder den 9. november. Det er ikke tilfeldig.

80 jødiske gravstøtter vandalisert i Danmark på dagen for Krystallnatten

- Her på morgenen har jeg vært ute og besiktiget byens jødiske gravplass, som er blitt skjendet. En feig og ussel handling. Det var et trist syn. Et syn som gjør meg sint og rystet. Fellesskapet i Randers, oss som bor her, tar skarpt avstand fra den slags handlinger, sier Torben Hansen, ordfører i Randers kommune i Danmark.

Saken etterforskes nå av politiet, som søker vitner i saken.

Dansk jødisk familie merket med gul jødestjerne på Krystallnatten

- Jeg er rystet sjokkert og vred, skriver dansk-jødiske, Elisheva Ella Kandelker Chievitz, på sin facebookside.

Noen timer tidligere fant familien en gul jødestjerne på postkassen sin.

- Det banket på døren – Henrik åpner- jeg tenker det er en eller annen innsamling - men nei, det er vår nabo som er rystet. Hun forteller Henrik at det er klistret en gul jødestjerne på vår postkasse, skriver Elisheva på sin facebookside.

Subscribe to antisemittisme

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!