antisemittisme

Norske aviser forer antisemittismen under protestene i Gaza

Etter krigen i 2008 og 2009 fikk vi et skikkelig glimt inn i Hamas sin propagandakamp. Israel påsto at antallet stridende som var falt i kamp var 709. FN mente tallet var 236. 

Så gikk noen år, og Hamas sin innenriksminister, Fathi Hammad, kom under sterkt press fra egen befolkning: for hvordan kunne det ha seg at antallet militære tap var så lavt sammenliknet med de sivile.  Hadde de ikke tatt vare på sivilbefolkningen? 

Britiske jøder med sterkt brev til landets arbeiderparti: Nok er nok

På tjuefire timers varsel samlet det seg i går flere tusen mennesker på Parliament Square i London. Blant dem over tretti britiske parlamentsmedlemmer. Budskapet fra arrangørene, «Board of deputies of british jews» og «Jewish Leadership Vouncil», var «Nok er nok». Organisasjonen har fått nok av Labours anitisemittisme.

I et nylig publisert brev til partiets leder, Jeremy Corbyn skriver de:

Ber om at to siktes for antisemittisk drap på holocaustoverlevende

Påtalemyndighetene i Paris ber nå om at to personer blir siktet for drap med antisemittisk motiv, skriver det israelske nyhetsmediet, Times of Israel.

En av de siktede skal ha vært jevnlig på besøk hos den jødiske kvinnen. Det er nyhetsbyrået AFP som skriver dette etter å ha snakket med sønnen til den drepte.

ICEJ skrev tidligere i dag om det brutale drapet, hvor en 85 år gammel kvinnelig holocaustoverlevende ble stukket med minst 11 knivstikk, før hun ble tent på.

Drapet skjedde i en bydel i Paris.

Fransk holocaustoverlevende bestialsk drept

Den 85 år gamle kvinnelige holocaustoverlevende, Mirelle Kanol, ble søndag funnet drept i sin leilighet i Paris. Gjerningsmannen skal ha stukket henne minst elleve ganger. Stikkvåpenet er ikke funnet. 

Satt i brann

Leiligheten ble satt i brann, og brannmennene som kom til stedet fant den døde. En nabo skal tidligere ha truet med å brenne Mirelle Kanol. Det er ikke kjent hvem den mistenkte i saken er.

Frykter antisemittisme

Voldsom økning av antisemittisme i USA

Fra 2016 til 2017 økte antisemittiske handlinger i USA med nærmere 60 prosent. Fra 2015 til 2017 var økningen på over 100 prosent. I 2017 var antallet hendelser totalt på 1986. I 2015 var tallet 941. Dette viser tall fra ADL, en amerikansk organisasjon som arbeider mot diskriminering og hatkriminalitet.

Statene med flest antisemittiske hendelser er også statene med den største jødiske befolkningen.

Kunnskapsinstitusjoner øker mest

Kosherbutikk i Parisområdet påtent på minnedagen for terrorangrep

Den niende januar for tre år siden, ble det jødiske supermarkedet «Hypercacher» angrepet av terrorister. Angrepet kostet fire jøder livet. Imidlertid ble mange flere holdt som gisler. 

I går ble en jødisk kosher-butikk, også den i Parisområdet, påtent. Brannen forårsaket store skader.

Seks dager før hadde tre kosher-butikker blitt tagget med nazi-symboler. En av disse var den samme som ble påtent.

Brannen startet like før klokken fem tirsdag morgen.

Jeg er rasende

I full offentlighet, midt på en åpen plass i Malmø, står om lag 200 palestinaaktivister og skriker taktfast på arabisk at de skal skyte jødene. Dagen etter samles de igjen på samme sted. Og på like taktfast arabisk forteller de omverdenen at de skal angripe jødene med kniv.

Samtidig blir synagogen i Gøteborg forsøkt påtent. I kjelleren på synagogen har barn og unge gjemt seg for hatet.

Også et jødisk kapell i Malmø bli forsøkt nedbrent. 

Subscribe to antisemittisme

Sommerstevnet 2018

Program

Vær med å feire 70 årsfesten for staten Israel

Bestill billett