antisemittisme

Palestinske kvinner myrdes i syriske fengsler– ingen aktivister bryr seg

AV: Martin Gellein

Israels kritikere og palestinernes venner ivrer etter å angripe Israel for å fengsle palestinske kvinner. I ulike medier skaper sakene store overskrifter. 61 palestinske kvinner sitter i dag fengslet i Israel. Majoriteten av disse kvinnen er dømt og straffet for terror.

At langt flere palestinske kvinner sitter fengslet i Syria, er det få eller ingen som snakker om. Mange fengslede palestinske kvinner blir torturert til døde, ifølge en rapport fra en menneskerettighets-organisasjon.

Visepresident Pence: Israels sak er vår sak

AV: Martin Gellein

«USA står med Israel,» sa Mike Pence til øredøvende applaus fra de flere tusen tilhørerne, under konferansen AIPAC 2020. Han holdt frem at vi lever i et skjebnesvangert øyeblikk i historien. Antisemittismen er på fremmarsj, til og med i den amerikanske kongressen. Løgner, hat og vold er en trussel mot jøder i hele verden. Pence forklarte den voksende motstanden mot staten Israel som et uttrykk for motstand mot jødefolket. 

En av fem europeere mener jøder styrer verden

AV: Martin Gellein

En av fem europeere samtykket til påstanden om at «et hemmelig nettverk bestående av jøder utøver betydelig innflytelse på internasjonal politikk og økonomi.»

En av fem respondenter mente at «jøder utnytter Holocaust til egen vinning.»


Undersøkelsen ble presentert på en konferanse om antisemittisme i Paris, arrangert av European Jewish Association. Den ble foretatt i desember og januar i blant annet Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Polen og Belgia.


Flere funn:

Jøde-hat øker eksplosivt blant tyskere - jøder forbereder seg på å forlate Tyskland

AV: Martin Gellein

Mange i de høyre-ekstreme miljøene, både ledere og andre medlemmer, har tilknytning til tysk det tyske militæret, politiet og politikken. Den tyske avisen Welt Am Sonntag avslørte nylig at over 500 tyske soldater er under etterforskning for forbindelser til høyre-ekstreme grupper. 360 av disse sakene ble oppdaget i 2019.

Sigmount Konigsberg, fra det jødiske samfunnet i Berlin, forteller at jøder i Tyskland føler seg stadig mer utrygge.

Arabiske medier beskylder Israel for å stå bak coronaviruset

AV: Martin Gellein

Det er dessverre ganske ordinært: Israel får skylden for naturkatastrofer, kriser og ulykker av arabere og andre muslimer. Over 37 000 mennesker over hele verden har blitt smittet med coronaviruset, som fortsetter å spre seg. Det nåværende dødstallet er over 800 mennesker. Mange ulike arabiske medier forklarer utbredelsen av viruset som en amerikansk-israelsk konspirasjon, ifølge The Middle East Media Research Institute (MEMRI).

Åpne Dører: Forfølgelse av kristne tiltar i Midtøsten

AV: Martin Gellein

Iran, Irak, Syria og Egypt er blant de landene i verden der troen koster mest. Iraks kristne befolkning er blitt redusert med 87% i løpet av en generasjon, og for Syria er også tallene svært alvorlige, ifølge den nylig offentliggjorte rapporten fra Open Doors International.

I 2003 var det 1.5 millioner kristne i Irak – antallet er nå 202.000 i det landet Abraham brøt opp fra, for å reise til det landet Gud hadde lovet ham. Det er særlig sjia-muslimske grupper støttet av prestestyret i Iran som står for den verste forfølgelsen.

Det internasjonale samfunnet svikter jødene ved å akseptere palestinernes løgner og hat

AV: Martin Gellein

Antisemittisme er epidemi blant palestinere. Det internasjonale samfunnet begår en stor feil ved å unngå å ta et oppgjør med de palestinske myndighetenes systematiske demonisering av jødefolket, skriver Itmar Marcus, i en artikkel i Jerusalem Post 21. januar. Marcus er direktør i Palestinian Media Wach.

Subscribe to antisemittisme

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding