Norge

TRØNDELAG BOIKOTTER ISRAEL

AV: Martin Gellein

Forslaget ble fremmet av partiet Rødt, under overskriften: «Nei til handel med varer og tjenester fra okkuperte områder.» Parlamentarisk leder i Krf, Hans Fredrik Grøvan, tar avstand fra vedtaket og omtaler det som beklagelig. I en e-post til MIFF understreker Grøvan at partiet sentralt er imot boikott, og videre at dette også er nedfelt i regjeringens politikk.

Handelen mellom Norge og Israel øker – parallelt med at politiske partier vil boikotte Israel

AV: Martin Gellein

«Den norske eksporten til Israel økte i fjor med 750 millioner kroner. Også importen fra Israel til Norge økte betydelig,» meldte ABC Nyheter 27. februar. «Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at Norge eksporterte varer til Israel for 1,87 milliarder kroner i 2019, en vekst på 747 millioner kroner fra året før.»

Palestinerne legger press på Norge og EU for å forhindre israelsk annektering

AV: Martin Gellein

Palestinernes statsminister Mohammad Shtayyeh forsikret Norges utenriksminister, Ine Maria Eriksen, om at Donald Trumps freds-initiativ allerede har utspilt sin rolle. Shtayyeh oppfordret Norge og andre europeiske land til å anerkjenne Palestina som en selvstendig stat. Palestinerne håper en slik anerkjennelse vil forhindre at Israel skal annektere nye områder, slik «Deal of the Century» åpner opp for.

Bondevik: Trumps fredsplan er «et fullstendig dødfødt dokument»

AV: Martin Gellein

«Denne såkalte fredsavtalen til Donald Trump er et diktat, og et fullstendig dødfødt dokument,» sier Kjell Magne Bondevik til VG.

Bondevik er oppgitt over forslaget som ble presentert av Det hvite hus tirsdag, ifølge VG. «Jeg kan ikke forstå at en amerikansk president kan få seg til noe slikt, og att på til forlange å bli trodd. Dette er ingen fredsplan og kan heller aldri bli det på basis av dette dokumentet som har innhold som palestinerne ikke er i nærheten av å kunne akseptere,» sier Bondevik.

Statssekretær Halvorsen er bekymret for Irans etterlevelse av atomavtalen

«Vi er bekymret for Irans reduserte etterlevelse, og har gjentatte ganger oppfordret Iran til å vende tilbake til full etterlevelse.», sier statssekretær i utenriksdepartementet, Audun Halvorsen.

Norge har støttet EUs linje i spørsmålet om atomavtalen. Og ønsker i likhet med dem å bevare atomavtalen. Dette i motsetning til USA som har vraket avtalen og kjører en mye tøffere linje ovenfor Iran.

Ingen vedkjenner seg å ha invitert Abbas

Vi hadde en del spørsmål knyttet til Mahmoud Abbas sitt besøk i Norge, og sendte derfor en e-post til Det norske utenriksdepartementet (UD) for å få noen svar.

Selv om de ikke alltid svarer direkte på det vi spør om, pleier de å være flinke til å gi respons, så svar fikk vi.

Blant annet skrev de: «President Abbas ble invitert til å besøke Norge av statsministeren.», skrev kommunikasjonsrådgiveren i UD i en e-post til oss.

Israels sikkerhetspoliti har stoppet svært mange terrorangrep fra «ensomme ulver», slike som Norge ble utsatt for i moskeen Bærum

For to dager siden angrep en høyreekstrem 21-åring en moske i Bærum. Han var rustet med skytevåpen.

Angrepet ble heldigvis stoppet av modige mennesker i moskeen før terroristen fikk drept noen.

Det mange spør seg om, er om terroristen kunne vært stoppet før planen ble til handling.

For de som arbeider med kontraterrorisme er personer, slik som denne 21 åringen fra Bærum, noe av det verste de står ovenfor.

Hvordan kan vi trygge israelere i Norge om vi ikke er villige til å forby organisasjoner som vil drepe dem

Heller ikke norske eksperter klarer det, på tross av at den libanesiske organisasjonen åpenbart er involvert i terrorangrep og -planlegging mot israelere. 

Og det er argumentasjonen til overnevnte som ikke holder vann. For det hjelper ikke å si at terror er en liten del av organisasjonen eller at de ikke helt passer inn i den vanlige definisjonen av terror.

Subscribe to Norge

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding