Storbritannia

Rekordhøy måling av antisemittisme i Storbritannia

De verste månedene var februar og mars, med henholdsvis 182 og 169 tilfeller av rapportert antisemittisme. Det samlede tallet for de seks første månedene var 892. I fjor var tallet 810, noe som kvalifiserer til den lite hyggelige annenplassen på «allhigh» listen.

Ved 85 tilfeller hittil i 2019, innebærer den antisemittiske handlingen et fysisk angrep. I 49 tilfeller handler det om trusler.

Hvordan kan vi trygge israelere i Norge om vi ikke er villige til å forby organisasjoner som vil drepe dem

Heller ikke norske eksperter klarer det, på tross av at den libanesiske organisasjonen åpenbart er involvert i terrorangrep og -planlegging mot israelere. 

Og det er argumentasjonen til overnevnte som ikke holder vann. For det hjelper ikke å si at terror er en liten del av organisasjonen eller at de ikke helt passer inn i den vanlige definisjonen av terror.

155 millioner til sikring av jødiske institusjoner i GBR

- Vi er fast bestemt på å påse at interessegrupper kjenner seg trygge når de har Gudstjeneste. Derfor har vi forpliktet oss til 155 millioner kroner dette året, som betyr 561 millioner til sammen frem til i dag for å beskytte jødiske skoler og institusjoner, uttalte Storbritannias statsminister, Theresa May, i et brev til den jødiske paraplyorganisasjonen, «Board Of Deputies Of British Jews». (BOD)

Etter tips fra Mossad fant britisk etterretning store mengder eksplosivt materiale med link til Hezbollah

Det britiske mediet, The Telegraph, avslørte på søndag at britisk etterretning i samarbeid med britisk politi og utenlands etterretning, fant tre tonn ammoniumnitrat på et lager med tilknytning til Hezbollah.

«MI5 arbeidet uavhengig og tett med internasjonale partnere for å stoppe den onde trusselen fra Iran og deres proxyer i GBR.», skriver The Telegraph, og siterer en britisk etterretningskilde.

40 prosent av britiske jøder vurdere å flytte hvis Corbyn blir statsminister

Det er det britiske-jødiske nyhetsmediet, Jewish Chronicle som står bak undersøkelsen. Og ifølge undersøkelsen er de mest bekymrede jødene i alderen 35-54 år og kvinner.

I den første gruppen sier over 50 prosent at de seriøst vil vurdere å flytte om Corbyn blir statsminister. Blant kvinner er tallet også svært høyt - hele 44 prosent.

Lederen for det jødiske lederrådet, Jonathan Goldstein, sier at:

Åtte land har sin PA-«ambassade» i Jerusalem

Da USA anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, ble det raskt vedtatt en resolusjon i FN som blant annet sa at alle nasjoner skulle «…avstå fra etablering av diplomatiske oppdrag i den hellige byene.»

Åtte av de landene som sto bak denne resolusjonen, var Storbritannia, Sverige, Frankrike, Tyrkia, Hellas, Belgia, Italia og Spania. 

Men samtidig som disse landene ber alle nasjoner om å avstå fra å etablere diplomatiske oppdrag i Jerusalem, har de selv hovedsetet for sitt diplomati med PA beliggende her.

Subscribe to Storbritannia

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

ICEJ: Undervisning, Aliyah, sosialt arbeid, Israel i krise, taler Israels sak.

Bli støttepartner du også!

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!