hjelper jøder hjem

IKAJ fortsetter å hjelpe

Midt i den presserende innsatsen for å bekjempe Koronavirus-trusselen hjelper IKAJ Israel. Vi leverer mat til mange eldre israelere som nå er begrenset til sine hjem. Iblant dem er også hundrevis av Holocaust-overlevende.

Vi sponser også Aliyah-flyvninger fra Russland og Etiopia som skal ankomme de neste timene.

245 prosent stigning i aliyah fra tidligere Sovjetunionen på 10 år

Den største årsaken til den enorme veksten er den økonomiske situasjonen i regionen.

- Denne trenden startet etter den økonomiske krisen i verden i 2008. Hovedårsaken til migrasjonen til Israel er økonomisk usikkerhet og mangel på fremtidsutsikter for unge jøder, sier mangeårig leder for ICEJs internasjonale aliyaharbeid, Howard Flower.

Jødene fra hele verden kommer hjem

AV Howard Flower, Aliyah direktør for ICEJ.

 

Ukraina

Da borgerkrigen brøt ut i Ukraina våren 2014, reagerte ICEJ raskt for å samle inn penger til utgifter til fly for å hjelpe jødene som var fanget i krigen. Aliyah-tallene fra Ukraina har nå gått ned, derfor har ICEJ omdisponert midler for å sponse integreringsprogram i Israel. Gjennom programmene hjelper vi disse nye innvandrerne til å lære hebraisk og til å få arbeidsferdigheter tilpasset det israelske samfunnet.

ICEJ donerer 500000 dollar til hjemreisen til etiopiske jøder

Oversatt og bearbeidet fra en artikkel i Jerusalem Post 6/10-16.

Den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) kunngjorde onsdag at de sponser den første bølgen av en fornyet etiopiske aliya. Regjeringen inngikk en avtale i juli om å bringe 9000 falash mura (Red: etiopiske jøder) til Israel innen utgangen av 2020. Det starter med 1300 etiopiere, som forventes å komme innen utgangen av 2016. Dette fulgte en mer enn to år lang pause, etter en erklæring om " slutten på etiopisk aliya ", som forlot mange familier separert.

Subscribe to hjelper jøder hjem

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding