Europa

En av fem europeere mener jøder styrer verden

AV: Martin Gellein

En av fem europeere samtykket til påstanden om at «et hemmelig nettverk bestående av jøder utøver betydelig innflytelse på internasjonal politikk og økonomi.»

En av fem respondenter mente at «jøder utnytter Holocaust til egen vinning.»


Undersøkelsen ble presentert på en konferanse om antisemittisme i Paris, arrangert av European Jewish Association. Den ble foretatt i desember og januar i blant annet Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Polen og Belgia.


Flere funn:

Slutt å ta på antisemitter med silkehansker

Den gule menneskemassen er der for å protestere mot drivstoffpriser. Men blant de store massene er det en stadig mer synlig gruppe som angriper franske jøder med hatefulle, truende, antisemittiske skjellsord. 

"Skitne sionist", "Din skitne jøde", "Du skal dø", "Du går til helvete", "Kom deg tilbake til Tel Aviv", "Vi er folket", og "Frankrike er vårt".

Ordene traff Finkielkraut. De gjorde ham redd. 

Les om angrepet.

Sylvi Listhaug: - Vi opplever nå frykten Israel har levd med i tiår

Det store israelske nyhetsmediet, Ynetnews, hadde i går et eksklusivt intervju med den norske innvandringsministeren, Sylvi Listhaug.

I intervjuet sa Listhaug blant annet at Europa nå opplever den frykten Israel har levd med i tiår.

«Vi opplever nå den frykten dere har levd med i tiår», sa Listhaug. «Mange forstår nå den situasjonen dere lever i. Vi ser hva som skjer i Sverige, Storbritannia og i Frankrike»

Hun dro også fram Fremskrittspartiets støtte til Israel.

Subscribe to Europa

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding