Drone

Iransk drone var på angrepsoppdrag i Israel

Israelske undersøkelser som er gjort av restene etter den nedskutte iranske dronen, viser at den var på angrepsoppdrag over Israel.

«Etter analyser av flybanen og en operasjonell og etterretningsbasert undersøkelse av den iranske dronen som infiltrerte israelsk luftrom den 2. februar 2018, konkluderer IDF med at den iranske dronen var væpnet med eksplosiver, og hadde som oppgave å angripe Israel.», skriver IDFs talsmann på twitter nå i kveld.

Iransk aggresjon og israelsk reaksjon

- Jeg har over tid advart mot Irans militære forskansning i Syria. Iran bruker syrisk territorium for å angripe Israel, med et uttalt mål om å ødelegge oss, sa Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, i en tale like etter at dronen var skutt ned.

Litt senere samme dag angrep Israelske jagerfly basen hvor dronen var sendt fra. Et israelsk fly ble rammet av syrisk luftvernskyts i angrepet. Piloten lyktes å føre flyet tilbake til Israelsk luftrom. Flyet styrtet, men piloten og navigatør klarte å skyte seg ut. Piloten ble hardt skadet, men overlevde.

Israel skjøt ned drone på Golanhøydene

For litt over to timer siden meldte IDF at de hadde skutt ned en drone på Golanhøydene.

«Ifølge IDFs etterretning ble den iransk-lagde UAV (Red: drone) operert av Hizbollah, og tok av fra Damaskus militære flyplass. UAV`en ble brukt for å rekognosere langs grensen og på Golanhøydene.», skriver IDF på sin blogg.

I følge den samme kilden, ble dronen skutt ned av en Patriot rakett, og styrtet deretter i området på grensen til Israel.

Subscribe to Drone

Regionalkonferansen i Bodø 2018

Program

Opprop om NRKs dekning av Israel

Les om oppropet, gi din tilslutning