aliyah

Til tross for Koronaepidemi fortsetter jøder å gjøre aliya

AV: Martin Gellein

«Det er virkelig bemerkelsesverdig å se at immigrasjonen fortsetter midt i stadig mer komplekse globale omstendigheter,» kommenterte rabbineren Yehoshua Fass. «Vi er klare til å hjelpe dem gjennom hele aliya-prosessen så det skjer så smidig og komfortabelt som mulig i disse utfordrende tider.»

«Disse nye immigrantene representerer mer enn noen gang staten Israels sterke fremtid, da de er fast bestemt på å oppfylle sine drømmer om å bidra til å bygge den jødiske nasjonen.»

245 prosent stigning i aliyah fra tidligere Sovjetunionen på 10 år

Den største årsaken til den enorme veksten er den økonomiske situasjonen i regionen.

- Denne trenden startet etter den økonomiske krisen i verden i 2008. Hovedårsaken til migrasjonen til Israel er økonomisk usikkerhet og mangel på fremtidsutsikter for unge jøder, sier mangeårig leder for ICEJs internasjonale aliyaharbeid, Howard Flower.

3000 nye innvandrere båret til Israel av midler fra ICEJ i 2017

I alt 1300 etiopiske jøder forventes å komme fram innen utgangen av januar. 

Den israelske regjeringens opprinnelige plan (vedtatt) er å bringe 1300 medlemmer av det etiopiske samfunnet til Israel hvert år, frem til alle de resterende 9000 av de etiopiske jødene blir gjenforenet med sine familier. 

Imidlertid er en kabinettbeslutning fortsatt på vent for å godkjenne budsjettet og andre aspekter for 2018.

11.000 israelere berørt av ICEJs sosiale arbeid i året som gikk

Med hovedkontor sentralt i Jerusalem, har Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) en utmerket beliggenhet for å kanalisere penger inn til trengende i det israelske samfunnet. Vi er tett på der det skjer.

Samtidig har vi også vår styrke i de mange lokale avdelingene rundt om i verden – som for øyeblikket teller om lag nitti kontorer. Dette gjør oss i stand til både å stå opp for Israel rundt om i verden, og å hjelpe jøder hjem til Israel.

11.000 berørt

Subscribe to aliyah

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding