aliyah

3000 nye innvandrere båret til Israel av midler fra ICEJ i 2017

I alt 1300 etiopiske jøder forventes å komme fram innen utgangen av januar. 

Den israelske regjeringens opprinnelige plan (vedtatt) er å bringe 1300 medlemmer av det etiopiske samfunnet til Israel hvert år, frem til alle de resterende 9000 av de etiopiske jødene blir gjenforenet med sine familier. 

Imidlertid er en kabinettbeslutning fortsatt på vent for å godkjenne budsjettet og andre aspekter for 2018.

11.000 israelere berørt av ICEJs sosiale arbeid i året som gikk

Med hovedkontor sentralt i Jerusalem, har Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) en utmerket beliggenhet for å kanalisere penger inn til trengende i det israelske samfunnet. Vi er tett på der det skjer.

Samtidig har vi også vår styrke i de mange lokale avdelingene rundt om i verden – som for øyeblikket teller om lag nitti kontorer. Dette gjør oss i stand til både å stå opp for Israel rundt om i verden, og å hjelpe jøder hjem til Israel.

11.000 berørt

ICEJ storsponset hjemkomsten for etiopiske jøder

Av de tilsammen 9000 etiopiske jødene som er ventet å emigrere til Israel de neste årene, er de første 600 ventet å være i havn innen utgangen av september.

- I løpet av september har vi bragt de første 600 i denne bølgen, sier ICEJs aliyah-direktør, Howard Flower.

Spesielt har trykket vært stort de siste tre månedene. I løpet av denne tiden har Israel tatt imot hele 431 etiopiske jøder. Alle sponset av ICEJ.

Jødene fra hele verden kommer hjem

AV Howard Flower, Aliyah direktør for ICEJ.

 

Ukraina

Da borgerkrigen brøt ut i Ukraina våren 2014, reagerte ICEJ raskt for å samle inn penger til utgifter til fly for å hjelpe jødene som var fanget i krigen. Aliyah-tallene fra Ukraina har nå gått ned, derfor har ICEJ omdisponert midler for å sponse integreringsprogram i Israel. Gjennom programmene hjelper vi disse nye innvandrerne til å lære hebraisk og til å få arbeidsferdigheter tilpasset det israelske samfunnet.

ICEJ donerer 500000 dollar til hjemreisen til etiopiske jøder

Oversatt og bearbeidet fra en artikkel i Jerusalem Post 6/10-16.

Den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) kunngjorde onsdag at de sponser den første bølgen av en fornyet etiopiske aliya. Regjeringen inngikk en avtale i juli om å bringe 9000 falash mura (Red: etiopiske jøder) til Israel innen utgangen av 2020. Det starter med 1300 etiopiere, som forventes å komme innen utgangen av 2016. Dette fulgte en mer enn to år lang pause, etter en erklæring om " slutten på etiopisk aliya ", som forlot mange familier separert.

2016 kan bli et rekordår for ICEJs aliyah-arbeid i Russland

Sist fredag startet tretten russiske jøder turen til sine forfedres land (Aliyah), Israel. I fjor hjalp International Christian Embassy in Jerusalem (ICEJ) 740 jøder fra Russland til Israel. Regner vi med hele tidligere Sovjetunionen blir tallet 1774. Flere puljer er nå på vei.

Klokken er fem over åtte om morgenen i St.Petersburg. En buss med tretten russiske jøder står klar til avgang.

Subscribe to aliyah

Regionalkonferansen i Bodø 2018

Program

Opprop om NRKs dekning av Israel

Les om oppropet, gi din tilslutning