Jürgen Bühler

ICEJ verdsetter Trumps bestrebelser for fred, men advarer mot oppdeling av landet

«President Trump har vært en god venn av Israel. Han har allerede på dramatisk vis endret dynamikken i den mislykte fredsprosessen i Midt-Østen med sine skjellsettende beslutninger om Jerusalem og Golan,» sa ICEJs President, Dr. Jürgen Bühler. «Nå er planen hans å forsøke å finne veien frem mot en lysere fremtid for begge folkene i dette omstridte landet.»

Åtte land har sin PA-«ambassade» i Jerusalem

Da USA anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, ble det raskt vedtatt en resolusjon i FN som blant annet sa at alle nasjoner skulle «…avstå fra etablering av diplomatiske oppdrag i den hellige byene.»

Åtte av de landene som sto bak denne resolusjonen, var Storbritannia, Sverige, Frankrike, Tyrkia, Hellas, Belgia, Italia og Spania. 

Men samtidig som disse landene ber alle nasjoner om å avstå fra å etablere diplomatiske oppdrag i Jerusalem, har de selv hovedsetet for sitt diplomati med PA beliggende her.

- Strategisk betydning av kristen sionisme ble tydelig denne uka

«Den strategiske betydningen av kristen sionisme ble tydelig denne uka på årets Herzliya-konferansen, en av Israels mest framstående årlige toppmøter.»

Slik begynner det jødiske nyhetsstedet, Jewish News Service (JNS), sin artikkel om saken.

For blant talerne på konferansen, var de viktigste stemmene i Israels næringsliv, politiske liv og akademiske liv. Men også ICEJs president, Jürgen Bühler, og visepresidenten, David Parsons var til stede.

Subscribe to Jürgen Bühler

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding