Paris

Ber om at to siktes for antisemittisk drap på holocaustoverlevende

Påtalemyndighetene i Paris ber nå om at to personer blir siktet for drap med antisemittisk motiv, skriver det israelske nyhetsmediet, Times of Israel.

En av de siktede skal ha vært jevnlig på besøk hos den jødiske kvinnen. Det er nyhetsbyrået AFP som skriver dette etter å ha snakket med sønnen til den drepte.

ICEJ skrev tidligere i dag om det brutale drapet, hvor en 85 år gammel kvinnelig holocaustoverlevende ble stukket med minst 11 knivstikk, før hun ble tent på.

Drapet skjedde i en bydel i Paris.

Fransk holocaustoverlevende bestialsk drept

Den 85 år gamle kvinnelige holocaustoverlevende, Mirelle Kanol, ble søndag funnet drept i sin leilighet i Paris. Gjerningsmannen skal ha stukket henne minst elleve ganger. Stikkvåpenet er ikke funnet. 

Satt i brann

Leiligheten ble satt i brann, og brannmennene som kom til stedet fant den døde. En nabo skal tidligere ha truet med å brenne Mirelle Kanol. Det er ikke kjent hvem den mistenkte i saken er.

Frykter antisemittisme

Kosherbutikk i Parisområdet påtent på minnedagen for terrorangrep

Den niende januar for tre år siden, ble det jødiske supermarkedet «Hypercacher» angrepet av terrorister. Angrepet kostet fire jøder livet. Imidlertid ble mange flere holdt som gisler. 

I går ble en jødisk kosher-butikk, også den i Parisområdet, påtent. Brannen forårsaket store skader.

Seks dager før hadde tre kosher-butikker blitt tagget med nazi-symboler. En av disse var den samme som ble påtent.

Brannen startet like før klokken fem tirsdag morgen.

Norsk-jødisk journalist og samfunnsdebattant til ICEJs sommerstevne

Suzanne Aabel hadde fått en Davidsstjerne til jul av faren sin. I 2014 bestemte hun seg for å smykke seg med den i ett år. Etter om lag fire uker med skjellsord og spytting, var det slutt. Hun orket ikke lenger.

Samme året begynte også hennes engasjement i samfunnsdebatten.

Det var under Gaza-krigen 2014. Ble helt mettet av den ensidige mediedekningen og tok mot til meg og begynte å pøse ut saker som jeg håpet kunne balansere litt, sier Suzanne Aabel.

Subscribe to Paris

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!