KrF

TRØNDELAG BOIKOTTER ISRAEL

AV: Martin Gellein

Forslaget ble fremmet av partiet Rødt, under overskriften: «Nei til handel med varer og tjenester fra okkuperte områder.» Parlamentarisk leder i Krf, Hans Fredrik Grøvan, tar avstand fra vedtaket og omtaler det som beklagelig. I en e-post til MIFF understreker Grøvan at partiet sentralt er imot boikott, og videre at dette også er nedfelt i regjeringens politikk.

Vi hadde gledet oss til en annerledes Israel-politikk med KrF i regjering, nå er det kommet et skår i gleden

Det vi så i Stortinget i dag var et FrP som ønsket å tydeliggjøre sin egen politikk og de politiske forskjellene i den sittende regjeringen. Det kler FrP. Tydelighet er nesten som et slags DNA i dette partiet.

"Av og til spør jeg meg om vi har mistet vårt moralske kompass." (Christian Tybring-Gjedde)

«Sterkt kritikkverdig» og «graverende» journalistikk

Stortingspolitiker for Krf, Hans Fredrik Grøvan, reagerer sterkt på dokumentasjonen Internasjonale Kristne Ambassade (ICEJ) legger frem for ham,om norske mediers nyhetsdekning av det seneste tempelhøydeopprøret i Jerusalem. I dokumentasjonen kommer det frem at norske medier ikke bruker ordet «terror» om situasjoner som ville blitt omtalt som det om det hadde skjedd i Europa.

Skeiv dekning får fortsette

Han sier at NRK tidligere har blitt kritisert for skeiv dekning av konflikten, blant annet under krigen i 2014.

Unisont mot finansiering av terror

Tallene bygger på en større studie gjort av Jerusalem Center for Public Affairs. Prosjektleder for studiene, er tidligere direktør i departementet for strategiske saker og tidligere leder av hærens etterretnings- og forskningsavdeling, Brig. Gen. Yossi Kuperwasser.

Stortingsrepresentant for Frp og medlem av forsvars- og utenrikskomiteen, Jørund Rytman, reagerer kraftig på tallene.

Ber palestinsk kultursenter oppkalt etter terrorist tilbakebetale norsk pengestøtte

I en pressemelding skriver norsk UD at de i dag ble gjort oppmerksomme på at regjeringens logo var oppført på et bygg, oppkalt etter en av de verste palestinske terroristene gjennom historien. Terroristen Dala Mughrabi drepte til sammen trettisyv israelere i et terrorangrep i 1978. Tolv av disse var barn.

UD skriver også at de umiddelbart reagerte etter at saken ble kjent i dag.

Utenriksminister Børge Brende reagerer kraftig.

PA oppkaller barneskoler etter terrorister. Krf: - Hedrer mennesker som har utført grufulle handlinger

I går skrev vi om hvordan palestinske myndigheter (PA) oppkaller barneskoler etter terrorister.

-        Jeg oppfatter det som en måte å hedre mennesker som har gjennomført grufulle handlinger mot uskyldige sivile israelere, skriver Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for Krf, i en e-post.

I går skrev vi om hvordan PA oppkaller barneskoler etter terrorister som Dalal Mughrabi. Vi ba Hans Fredrik Grøvan om en kommentar til artikkelen. Han mener

Subscribe to KrF

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding