PA

- Holder simpelthen ikke at norske myndigheter tar opp terrorlønn med PA

I dag uttalte Det norske utenriksdepartementet at de stadig tar det opp med palestinske myndigheter, og at de er kritiske til ordningen.

IKAJs norske direktør, Dag Øyvind Juliussen, reagerer sterkt på den norske praksisen.

 «Vi har en rekke ganger blitt fortalt av norske myndigheter at de tar opp ulik uakseptabel praksis med PA myndighetene. Normalt har dette ikke endret noe», sier Juliussen, og fortsetter.

Enorme summer utbetalt til seks palestinaarabiske terrorister og massedrapsmenn

Ni mennesker ble drept og over åtti ble skadet da palestinaarabiske terrorister detonerte en bombe i kafeterian på det Hebraiske universitetet i Jerusalem den 31. juli 2002. Blant de drepte var fem amerikanske statsborgere.

I tillegg til å stå bak terrorangrepet, er to av de seks fengslede dømt for et stort antall drap.

Andre nasjoner burde bruke muligheten USA nå forsøker å skape i Midtøsten

I løpet av perioden Trump-administrasjonen har sittet ved roret, virker USAs linje å være totalt endret i Midtøsten-konflikten. 

De første endringene kom da Trump-administrasjonen utpekte Nikki Haley til USAs nye FN-ambassadør. 

Helt fra den dagen har hun utrettelig arbeidet for at Israel skal behandles på lik linje med andre land i FN, ikke urettferdig slik utallige eksempler viser. 

«Son of Hamas» med et klart budskap om å ansvarliggjøre PA og Hamas

Han sto rett opp og ned på scenen og fortalte sin historie. Nakent og kraftfullt.

Over 11-1200 mennesker hadde søkt innendørs i finværet i Kristiansand denne lørdagen, for å høre den unike historien til Mosab Hassan Yousef. Gutten som vokste opp som sønn av en av grunnleggerne til terrororganisasjonen Hamas med alt det det innebærer.

Unisont mot finansiering av terror

Tallene bygger på en større studie gjort av Jerusalem Center for Public Affairs. Prosjektleder for studiene, er tidligere direktør i departementet for strategiske saker og tidligere leder av hærens etterretnings- og forskningsavdeling, Brig. Gen. Yossi Kuperwasser.

Stortingsrepresentant for Frp og medlem av forsvars- og utenrikskomiteen, Jørund Rytman, reagerer kraftig på tallene.

9,6 milliarder kroner utbetalt til palestinske terrorister på 4 år

Det Jerusalembaserte forskningssenteret, Jerusalem Center For Public Affairs (JCPA), har laget en stor rapport om PA sin økonomiske støtte til terrorister og deres familier.

I 2013 ble det samlet overført nærmere 2,3 milliarder kroner, og i 2016 ble det overført nærmere 2,6 milliarder kroner. For hele perioden er tallet over 9,6 milliarder norske kroner.

Ber palestinsk kultursenter oppkalt etter terrorist tilbakebetale norsk pengestøtte

I en pressemelding skriver norsk UD at de i dag ble gjort oppmerksomme på at regjeringens logo var oppført på et bygg, oppkalt etter en av de verste palestinske terroristene gjennom historien. Terroristen Dala Mughrabi drepte til sammen trettisyv israelere i et terrorangrep i 1978. Tolv av disse var barn.

UD skriver også at de umiddelbart reagerte etter at saken ble kjent i dag.

Utenriksminister Børge Brende reagerer kraftig.

Subscribe to PA

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding