dalal mughrabi

Etterlengtet press på palestinske myndigheter

I for lang tid har palestinske myndigheter (PA) og FN-institusjoner sluppet unna offisiell pisk fra verden rundt seg.

Nå holder amerikanske myndigheter tilbake over halvparten av beløpet på rett under 1.milliard kroner til UNRWA; FN-organisasjonen som forvalter store summer til blant annet til de PA-styrte områdene

Argumentet er at organisasjonen må fornye seg, og at palestinske myndigheter ikke kan få såpass store summer uten at de kommer til fredsforhandlinger eller viser en respekt for USA.

Ber palestinsk kultursenter oppkalt etter terrorist tilbakebetale norsk pengestøtte

I en pressemelding skriver norsk UD at de i dag ble gjort oppmerksomme på at regjeringens logo var oppført på et bygg, oppkalt etter en av de verste palestinske terroristene gjennom historien. Terroristen Dala Mughrabi drepte til sammen trettisyv israelere i et terrorangrep i 1978. Tolv av disse var barn.

UD skriver også at de umiddelbart reagerte etter at saken ble kjent i dag.

Utenriksminister Børge Brende reagerer kraftig.

- Terrorister settes opp som rollemodeller for barn

Frp-representant i utenriks- og forsvarskomiteen på stortinget, Tone Heimdal Brataas, mener det er forkastelig at PA oppkaller skoler etter terrorister, og at de på den måten skaper terrorister om til rollemodeller for barn.

-        Det er forkastelig at den palestinske siden forherliger terrorisme og drap på sivile, sier Tone Heimdal Brataas, etter at ICEJ ba om en kommentar på at tjuefem skoler i Gaza og i Judea og Samaria (vestbredden) er oppkalt etter terrorister.

PA oppkaller barneskoler etter terrorister. Krf: - Hedrer mennesker som har utført grufulle handlinger

I går skrev vi om hvordan palestinske myndigheter (PA) oppkaller barneskoler etter terrorister.

-        Jeg oppfatter det som en måte å hedre mennesker som har gjennomført grufulle handlinger mot uskyldige sivile israelere, skriver Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for Krf, i en e-post.

I går skrev vi om hvordan PA oppkaller barneskoler etter terrorister som Dalal Mughrabi. Vi ba Hans Fredrik Grøvan om en kommentar til artikkelen. Han mener

PA oppkaller barneskoler etter terrorister

I dag er om lag tjuefem skoler under de palestinske selvstyremyndighetene (PA) og i Gaza, oppkalt etter terrorister. Tre av terroristene står bak forferdelige massakre både under OL i München og inne i Israel. (Kildehenvisninger nederst i saken).

Dalal Mughrabi – utførte et av de mest dødelige terrorangrepene i Israels historie. I angrepet ble trettisyv personer drept. Av dem var det tolv barn. I tillegg ble nærmere hundre skadet.

PA og Fatah glorifiserer terroristangrep som tok livet av 37 israelere.

Den Palestinske Selvstyremyndigheten (PA) og Fatah markerte dagen da en terroristgruppe, ledet av Dalal Mughrabi, kapret en buss i Israel og drepte 37 mennesker, inkludert 12 barn, i 1978.

I en offentlig begivenhet hyllet Fatahs talsmann, Ahmad Assaf, Mughrabi som "et ekstraordinært eksempel på kamp, hvis hovedlinjer er tapperhet, heltemot, offer og mot," og en som "inspirerte hennes egen og neste generasjon."

Subscribe to dalal mughrabi

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding