etterretning

Israelsk etterretning bidro til å eliminere Soleimani

AV: Martin Gellein

Soleimani utøvde enorm makt og innflytelse og var arkitekten bak terrorhandlinger i Libanon, Syria, Irak, Yemen og andre steder i regionen. Etter å ha flydd til Irak fra Damaskus, ble han drept i et målrettet amerikansk rakettangrep mot en konvoi i Bagdad.

Ifølge NBC var informanter i Damaskus i stand til å tipse CIA om hvilket fly Soleimani ville være på, noe israelsk etterretning bekreftet og verifisert.

Israelsk etterretning publiserte i går bilder av Hezbollahs missilfabrikk

Ifølge israelsk etterretning viser bildet et anlegg tilhørende terrorgruppen Hezbollah. Anlegget skal ha iranske maskiner til bruk i produksjon av presisjonsmissiler.

«Vi kan nå avsløre at inne i dette Hezbollah-anlegget finnes det iransk maskiner som brukes til å produsere presisjonsstyrte raketter med en nøyaktighet på mindre enn 10 meter.», uttaler det israelske forsvaret (IDF).

Telefonen til tidligere israelsk general hakket av russere

I dag leder den tidligere generalen, Benny Gantz, den politiske alliansen «Blue and white», som er den største rivalen til Netanyahu i det israelske valget. Alliansen har slitt med lekkasjer, og det israelske firmaet, CGI Group, fikk i oppgave å finne ut hvor lekkasjene kom fra.

I rapporten, som er dempet av «Blue and White», kom det fram at russere har hakket telefonen hans. CGI group kaller angrepet for et «kraftfullt og enestående angrep fra russiske hakkere, en type vi ikke har sett tidligere.».

Ifølge tysk etterretning kjøper Iran teknologi til masseødeleggelsesvåpen

Nylig rapporterte de tyske sikkerhetsmyndighetene (tilsvarende Politiets sikkerhetstjeneste i Norge) i to av Tysklands delstater, at Iran forsøker å skaffe seg teknologi til bruk i masseødeleggelsesvåpen.

Det israelske nyhetsmediet Jerusalem Post har gått gjennom en 200 siders rapport fra sikkerhetsmyndighetene i den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern. 

- Internasjonalt samarbeid nødvendig for å stoppe terror

Ephraim Lapid, General, doktor i statsvitenskap og en tidligere høyere etterretningsoffiser i det israelske forsvaret, besøkte i dag NUPI for å fortelle om israelske erfaringer med cyberforsvar.

Han har også blant annet skrevet boken «Israel's Silent Defender: An Inside Look at Sixty Years of Israeli Intelligence». 

På grunn av sin utsatte situasjon med mange fiender, blir Israel av mange sett på som ett land med en spesiell kunnskap og erfaring på området. 

Trumps lekkasje kan ha blottlagt israelsk etterretningskilde

Det begynte med en artikkel i det amerikanske nyhetsmediet, Washington Post, forrige mandag, der amerikanske embedsmenn fortalte at president Trump skal ha gitt sensitiv etterretningsinformasjon over til Russland. For å gjøre situasjonen enda mer pikant, var dette etterretning som i utgangspunktet var gitt til USA i fortrolighet av en nær samarbeidspartner.

Trump skal ha fortalt Russlands utenriksminister, Lavrov, at ISIS har utviklet evnen til å gjemme eksplosiver i laptopper, og også i hvilken by dette blir gjort.

Subscribe to etterretning

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding