etterretning

Ifølge tysk etterretning kjøper Iran teknologi til masseødeleggelsesvåpen

Nylig rapporterte de tyske sikkerhetsmyndighetene (tilsvarende Politiets sikkerhetstjeneste i Norge) i to av Tysklands delstater, at Iran forsøker å skaffe seg teknologi til bruk i masseødeleggelsesvåpen.

Det israelske nyhetsmediet Jerusalem Post har gått gjennom en 200 siders rapport fra sikkerhetsmyndighetene i den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern. 

- Internasjonalt samarbeid nødvendig for å stoppe terror

Ephraim Lapid, General, doktor i statsvitenskap og en tidligere høyere etterretningsoffiser i det israelske forsvaret, besøkte i dag NUPI for å fortelle om israelske erfaringer med cyberforsvar.

Han har også blant annet skrevet boken «Israel's Silent Defender: An Inside Look at Sixty Years of Israeli Intelligence». 

På grunn av sin utsatte situasjon med mange fiender, blir Israel av mange sett på som ett land med en spesiell kunnskap og erfaring på området. 

Trumps lekkasje kan ha blottlagt israelsk etterretningskilde

Det begynte med en artikkel i det amerikanske nyhetsmediet, Washington Post, forrige mandag, der amerikanske embedsmenn fortalte at president Trump skal ha gitt sensitiv etterretningsinformasjon over til Russland. For å gjøre situasjonen enda mer pikant, var dette etterretning som i utgangspunktet var gitt til USA i fortrolighet av en nær samarbeidspartner.

Trump skal ha fortalt Russlands utenriksminister, Lavrov, at ISIS har utviklet evnen til å gjemme eksplosiver i laptopper, og også i hvilken by dette blir gjort.

Subscribe to etterretning

Løvhyttefesten 2019 Hovedtur

Program og påmelding

Løvhyttefesten 2019 Ungdomstur

Program og påmelding

Sommerstevnet 2019

Program og informasjon