USAs ambassade

Åtte land har sin PA-«ambassade» i Jerusalem

Da USA anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, ble det raskt vedtatt en resolusjon i FN som blant annet sa at alle nasjoner skulle «…avstå fra etablering av diplomatiske oppdrag i den hellige byene.»

Åtte av de landene som sto bak denne resolusjonen, var Storbritannia, Sverige, Frankrike, Tyrkia, Hellas, Belgia, Italia og Spania. 

Men samtidig som disse landene ber alle nasjoner om å avstå fra å etablere diplomatiske oppdrag i Jerusalem, har de selv hovedsetet for sitt diplomati med PA beliggende her.

ICEJ gleder seg over USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad

Saken berører hjertet i vår tjeneste. Jerusalem har stor historisk og religiøs betydning for troen til milliarder av mennesker over hele verden.

Fra vår grunnleggelse i 1980, har ICEJ anerkjent at verdens ærefrykt for Jerusalem stammer fra det jødiske folk. Uten den grunnleggende guddommelige forbindelse mellom jødene og deres elskede by, ville ingen andre virkelig brydd seg om Jerusalem.

USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad

For kort tid siden anerkjente USAs president, Donald Trump, Jerusalem som Israels hovedstad. Han flytter også USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. - En historisk kveld, sier Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz. – En historisk og gledens dag, sier ICEJs direktør, Dag Øyvind Juliussen.

- Vi kan ikke gjøre de samme tingene som er gjort tidligere hvis vi skal oppnå noe, sa USAs president Donald Trump.

Trumps ambassadeflytting på vent

Det var det amerikanske nyhetsmediet, Bloomberg, som meldte dette i går. På grunn av temaets følsomhet, har kilden bedt om å få være anonym.

Bakgrunnen for avgjørelsen skal være målet om å fremforhandle en endelig fredsavtale.

En koalisjon av over seksti amerikanske kristne ledere har sendt et brev til president Trump, der de ber ham holde fast på løftet han ga velgerne under valgkampen. ICEJs direktør i USA, som koordinerer koalisjonen, sa følgende om ambassadeflyttingen:

Subscribe to USAs ambassade

Sommerstevnet 2018

Program

Vær med å feire 70 årsfesten for staten Israel

Bestill billett