Boikott

Handelen mellom Norge og Israel øker – parallelt med at politiske partier vil boikotte Israel

AV: Martin Gellein

«Den norske eksporten til Israel økte i fjor med 750 millioner kroner. Også importen fra Israel til Norge økte betydelig,» meldte ABC Nyheter 27. februar. «Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at Norge eksporterte varer til Israel for 1,87 milliarder kroner i 2019, en vekst på 747 millioner kroner fra året før.»

Oslo kommune svelger kameler og avsiler mygg

En ting er at interessegrupper som den perifere BDS-bevegelsen; som for øvrig er fordømt av det tyske parlamentet, ønsker å boikotte israelske varer og tjenester, en annen sak er det når lokale norske myndigheter arbeider for å gjøre det samme.

Mange av verdens stater har brutt menneskerettighetene. Mange av disse landene er de samme landene som verken har demokrati, pressefrihet eller religionsfrihet.

IKAJ vil holde markering mot boikott og antisemittisme i Oslo

Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalems (IKAJ), ønsker nå en markering mot Oslo byråd boikott-planer og antisemittisme. Om IKAJ får den nødvendige tillatelsen, vil markeringen holdes utenfor Oslos rådhus. IKAJ har fått tillatelse fra politiet, men mangler foreløpig en tillatelse fra Oslo kommune. Følg derfor med på oppdateringer om markeringen på vår hjemmeside, ICEJ.no.

Strøm av takksigelser til Mads Gilbert fra Israelsvenner

I en post om en israelsk produsert grønnsak, forsøker Israel-motstanderen, Mads Gilbert, å gjøre folk oppmerksomme på israelske produkter slik at de kan unngå å kjøpe dem.

Nei takk, Rema, skriver han og avbilder en israelsk grønnsak.

Men, for å si det litt forsiktig, virker som om han ikke treffer helt blink. For under posten, flommer det over av kommentarer som er takknemlige for at han har gjort dem oppmerksomme på dette israelske produktet.

Sterk arabisk gruppe tar kraftig oppgjør med boikottbevegelsen

Nylig var gruppen, som kaller seg Arab Council for Regional Integration, samlet i London. Gruppen har deltakere fra 15 forskjellige arabiske nasjoner. Over dem hang en mørk sky av trusler fra deres hjemland.

Slå tilbake mot demonisering av Israel og jøder

På samlingen var Kuwaits tidligere informasjonsminister, Sami al-Nisf. Han ba om en slutt på nullsumstenkningen som kjennetegner offentlige holdninger til Israel i regionen.

ICEJ har i dag anmeldt LO for antisemittisme og rasisme

Internasjonale Kristen Ambassade Jerusalem (ICEJ) har i dag, 1.mai, anmeldt Landsorganisasjonen (LO) for rasisme for deres boikott av Israel. – Bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater er antisemittisme og derav også rasisme, sier Dag Øyvind Juliussen, direktør for ICEJs norske avdeling.

Les politianmeldelsen i sin helhet

Subscribe to Boikott

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding