Vold og terrorisme mot israelere forherliges av FN ansatte

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.27.2019

FN ansatte lærere forherliger vold og terrorisme mot israelere. Det viser en rapport som nylig er publisert av UN Watch. Det er ikke mange år siden en rekke liknende tilfeller ble avslørt.

BILDE ØVERST: En collage av voldsforherligelse, antisemittisme og heltegjøring av terrorister, postet på facebooksiden til FN ansatte

Organisasjonen, UN Watch; en uavhengig organisasjon som overvåker FN, har nå publisert en rapport hvor FN ansatte lærere forherliger vold og terrorisme mot israelere.

Lærerne er ansatt i UNRWA, organisasjonen som skal ivareta palestinaarabiske flyktninger i Syria, Libanon, Gaza og i Judea og Samaria.

De siste årene har UNRWA vært rammet av en rekke liknende saker.

Du kan lese mer om det her.

UN Watch som har publisert rapporten, skriver at det gjøres altfor lite for å få slutt på det. Og de kan ikke se at noen av de ansatte, som har stått bak terroroppfordringene, har mistet jobben.

«UNRWA hevdet videre at de ville straffe der det var hensiktsmessig, men nektet å gi detaljer om noen disiplinære tiltak hadde blitt eller ville blitt truffet, og mot hvem.», skriver UN Watch i rapporten.

Samtidig viser UN Watch til en rekke tilfeller i demokratiske stater hvor lærere har mistet jobben som en følge av antisemittisme. De viser til saker i Australia, Canada, USA og Storbritannia.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer