Venner av Israel, og et unikt husband

Av ICEJ Press, 10.06.2016

De er Israelvenner, husbandet fra Betania Fauske. De er fantastiske å høre på, og de drar med seg publikum på den ene åndelige sangen etter den andre. Også har de klart noe mange strever med: bandet består av flere generasjoner som trives sammen, og de synger alt fra lovsanger til evangeliske sanger

 

-          Fantastisk å spille på Israelkonferanse

Det startet som et tilfeldig møte for tre år siden. Siden har husbandet i Betania Fauske, en gjeng på mellom fjorten og sytti år, gått taktfast i lag. I helgen fikk ICEJs regionalkonferansen i Bodø nyte godt av husbandet, som består av ti til elleve personer. Vi har snakket med fem av dem.

Husbandet på Fauske
ICEJ press, Bjørn Henrik Slotten i forgrunnen, bak på trommer; Tobias Høssung

-          Vi syntes det er fantastisk å spille på Israelkonferanse, og at det er viktig å støtte opp om et slikt arrangement. Vi verdsetter undervisningen, og merker at det er ånd og liv, ikke bare tall og statistikk, sier husbandets frontfigur, gitarist og sanger, Bjørn Henrik Slotten.  

Flere ganger i Israel

Av de vi snakket med, har alle vært i Israel fra en til fire ganger.

-          Jeg forsto hva Israel og det jødiske folket handlet om da jeg var der. Også står det i bibelen at dette er Guds folk. Det står hva som har skjedd med dette folket, sier Andreas Jakobsen, som står for alt fra gitarriff og - akkompagnement til vakre munnspillstrofer.

Både Bjørn Henrik Slotten og Andreas Jakobsen hører til den yngre delen av bandet. Det samme gjør han som setter rytmen, trommeslageren Tobias Høssung. Han er noen hakk større enn de to andre gutta, noe som sikkert kommer godt med når han stødig leder husbandet gjennom den ene åndsdrevede lov- og evangeliske sangen etter den andre.

Han har vært i Israel to ganger og syntes det er supert.

-          Ja, det var supert å være der. Vi var nesten overalt i Israel, sier Tobias Høssung.

-          Sterkt å synge i Getsemane og i Gravhagen

Bjørn Henrik Slotten forteller om et par sterke opplevelser.

-          Vi har hatt med instrumenter til Israel. For meg er det veldig sterkt å stå i Getsemane hagen eller Gravhagen og synge om blodet og om korset. Det er en sterk opplevelse å stå der det hente. Man kan nesten se det visuelt for sine øyne. Det er mektig….jeg tror det er mektig for oss alle, sier Bjørn Henrik Slotten. Flere av de andre sier seg enige i det.

Men bandet er ikke bare ungdom. Også folk i en litt høyere alder har funnet sin plass i husbandet. En av dem er Karianne Høssung. Hun står gjerne i bakgrunnen i bandet, men du kan se at hun trives der hun fyller ut tonen i bandet med akkorder fra keyboardet.

-          Vi har det så fint sammen, sier hun.

Også hun er opptatt av konferansen og av Israel.

-          Guds ord er det viktigste. Er så glad for disse konferansene. Da blir man på en måte oppgiret, oppglødet og satt i brann for å stå enda mer på, sier hun.

Husbandet på Fauske
ICEJ press, Foran: Kai Nerheim, Bak: Tobias Høssung og Karianne Høssung

En av de andre, som også tilhører den øvre deler av bandets alderssammensetning, er pianist, Kai Nerheim. Han er som resten av bandet, i god bevegelse under ethvert musikalsk innslag. Også han er opptatt av israel, og mener Israels opprettelse kanskje er den største bekreftelsen på bibelens profetord.

-          Ja, det er kanskje den største bekreftelsen på at profetordet går i oppfyllelse. Men også da jeg ikke levde helt som en kristen, var jeg opptatt av Israels rett til å beskytte sine grenser, forteller kai Nerheim.

En blanding av flere generasjoner

Han mener husbandet er unikt.

-          Det er unikt. Tre generasjoner står sammen. Og vi har det er åndelig artig og fint i lag. Vi bygger oss ikke inn i en nisje. Vi er litt som poteten, sier han.

Mange menigheter kan syntes det er vanskelig å både ivareta den yngre og den eldre generasjon på musikkfronten. Husbandet ser ut til å ha funnet en god måte å løse det på.

-          Nå er vi en gruppe på 10-11 pers i alderesgruppen fra 14-70. I menigheter generelt kan sang skape friksjoner. Vi løfter hverandre. Og har litt av hvert av musikk. Det er vår jobb å legge til rette for at folk kan prise Gud på forskjellig måter.

Husbandet Fauske
ICEJ press, I forgrunnen: Andreas Jacobsen, Bak er step in Frode Hansen

-          Husbandet er en bro mellom de forskjellige musikkbandene og korene i menigheten, legger Andreas Jakobsen til.

Og ifølge tilbakemeldingen under og etter ICEJs regionalkonferanse i Bodø, har de mer enn lykkes. Både unge og gamle sang med – og det var et åndens liv.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding