USAs utenriksminister mener Iran står bak Islamsk Jihads angrep på Israel

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 11.18.2019

Islamsk Jihad har stått bak en rekke terrorangrep mot Israel det siste året. USAs utenriksminister mener Iran trekker i trådene.

- Iran bruker sin terror proxy, Islamsk Jihad (IJ), for å angripe vår tette allierte, Israel. Iran ønsker ikke fred i regionen. De ønsker ikke fremgang for det palestinske folk. De vil ha mer konflikt. Frem til vi adresserer truslene fra Iran, vil voldssirkelen bare fortsette, uttaler USAs utenriksminister, Mike Pompeo.

Den Iran støttede terrororganisasjonen, IJ, har stått bak en rekke terrorangrep og forsøk på terrorangrep mot Israel det siste året. Her er noen eksempler:

I oktober 2018 sto de bak en rekke rakettangrep mot Israel.

I mai 2019 sto de bak et stort antall rakettutskytninger mot Israel, og de la også ut en video der de påsto at de hadde bombet en israelsk tanks ved bruk av drone.

I april 2019 forsøkte de å skyte ned et israelsk helikopter.

I august 2019 sto de bak flere rakettangrep mot Israel.

Den siste uken har IJ stått bak over 450 rakettutskytninger (ifølge det israelske forsvaret) mot Israel.

Den seneste eskaleringen startet etter at det israelske forsvaret drepte en av lederne av Islamsk Jihad i Gaza. Israel mener han har stått bak mange av angrepene på Israel, og at han var i ferd med å utføre et nytt da han ble drept.

- Veien videre er tydelig; fortsatt press inntil Iran forhandler frem en omfattende avtale som inkluderer å stanse sin støtte til terrorgrupper som PIJ (red: Islamsk Jihad). Nasjoner over hele verden kan ikke lenger hevde at de vil ha fred i regionen, når de tillater Iran å komme med trusler uimotsagt, uttaler USAs utenriksminister, Mike Pompeo.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding