USA vil stenge PLOs offisielle kontor i Washington

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.10.2018

USA legger press på for å få PA (Palestinian authorities) til direkte fredssamtaler. I dag vil de annonsere stengning av PLOs offisielle kontor i Washington. Det melder nyhetsmediet, Wall Street Journal (WSJ).

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton, vil senere i dag annonsere at USA vil stenge PLO sitt offisielle kontor i Washington. Det er WSJ som meldte dette i går. Kontoret er PAs offisielle kontor i Washington.

John Bolton
John Bolton/twitter, Nasjonal sikkerhetsrådgiver, John Bolton

WSJ har fått tilgang til utkastet til en tale som skal holdes av John Bolton senere i dag. I følge utkastet stenges PLOs kontor fordi PA ikke går inn i direkte fredsforhandlinger.

«Trump-administrasjonen vil ikke la kontoret være åpent, når palestinerne nekter å starte direkte og meningsfulle forhandlinger med Israel.»

I samme talen vil Bolten også uttrykke viktigheten av vennskapet med Israel.

«USA vil alltid stå med vår venn og allierte, Israel.»

I en offisiell uttalelse sier PLO at det er ironisk av USA straffer PLO.

«Det er ironisk at USA straffer PLO, den nasjonale representasjonen til det palestinske folket og den høyeste politiske enheten, som har forpliktet seg til å oppnå en politisk og juridisk løsning på det palestinske spørsmålet.», står det i uttalelsen.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer