USA trekker seg fra FNs menneskerettighetsråd

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 06.19.2018

På en nylig avholdt pressekonferanse uttalte USAs utenriksminister at USA trekker seg fra FNs menneskerettighetsråd. En av årsakene er den urettferdige måten Israel er behandlet på i rådet.

I kveld klokken 2300 norsk tid holdt USAs utenriksminister, Mike Pompeo, og USAs FN-ambassadør, Nikki Haley, en pressekonferanse der de annonserte at USA nå trekker seg ut av FNs menneskerettighetsråd.

- For et år siden sa vi at hvis ikke noe skjedde i FNs menneskerettighetsråd, ville vi trekke oss ut. Vi trekker oss ikke ut fordi vi ikke vil forholde oss til menneskerettigheter, men på grunn av det motsatt, sa Nikki Haley.

Både hun og utenriksminister Pompeo, pekte på hvordan store menneskerettighetsbrytere er styrende i rådet, som en av årsakene.

På samme måte nevnte de også spesifikt behandlingen av Israel som en av hovedårsakene.

- Rådet fortsetter sin veldokumenterte bias mot Israel. Siden opprettelsen av rådet, har de vedtatt flere resolusjoner mot Israel enn mot resten av verden til sammen, sa utenriksminister Mike Pompeo.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Med eget Israelfokus

For påmelding og program