Ungdom på IKAJs Løvhyttefest: - Plutselig gikk hun!

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 10.18.2019

Dype vennskap og sterke møter med Gud, preger høydepunktene for ungdommen vi snakket med fra IKAJs ungdomstur til Løvhyttefesten i Israel.

Henriette, en av deltakerne på IKAJs ungdomstur til Løvhyttefesten i Jerusalem, forteller om et sterkt møte med Gud.

- Jeg må innrømme at jeg aldri hadde hørt om Løvhyttefesten før, og trodde ikke den var så stor, eller at folk skulle bli så berørt av den. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle sitte på knærne å grine, forteller Henriette.

Opplevelsen skjedde på den aller første dagen av Løvhyttefesten; på et stort utendørsmøte ved Ein Gedi ved Dødehavet i Israel.

Plutselig gikk hun

Ungdom på Løvhyttefesten 2019
IKAJ press, Henriette, en av deltakerne på IKAJs ungdomstur.

- Da jeg reiste meg opp var det en gammel kvinne som tok meg på kinnene. Hun kunne nesten ikke gå, og måtte ha hjelp av to andre kvinner. Så sa hun «bless you» og kysset meg i pannen. Jeg begynte å grine. Det var så forferdelig å se at hun kunne si velsigne deg, men var mye mer syk enn meg. Jeg tok i henne, ga en klem og sa det samme tilbake. Vi pratet noe. Så var det som om Gud gjorde noe mellom oss, og plutselig gikk hun, sier Henriette.

Også Lene Jeanette, en av de andre deltakerne på turen, forteller om et sterkt Guds møte. Hun er en av flere som var med på samme turen i fjor også.

Jeg kjente Guds nærvær så sterkt. Kjente meg utrolig elsket.

- Vi var i Getsemane hagen i fjor. Jeg kjente Guds nærvær så sterkt. Kjente meg utrolig elsket. Det samme opplevde jeg i år også, forteller Lene Jeanette.

- Jeg syntes det var helt utrolig å være her i fjor, og måtte bare tilbake igjen. Nå har jeg med flere venner, sier Lene Jeanette.

Når vi spør Elisabeth, som også var en av deltakerne på turen, om hennes beste minne, svarer hun bare raskt: «Full pakke», og ler.

Sterke vennskapsbånd

Men alle de tre unge kvinnene snakker mye om vennskap, gode vennskap.

Men når alle har noe til felles, i troen, så merker man at man klikker utrolig fort med andre

- Jeg dro jo alene. Du stresser litt. Blir jeg kjent med noen? Jeg hørte at alderen var fra 14 til 35 år. Da kan jo plutselig alle være i en annen alder enn deg. Men når alle har noe til felles, i troen, så merker man at man klikker utrolig fort med andre, sier Henriette, som forteller at det har vært veldig lett å bli kjent med andre.

Lene Jeanette er enig. Hun hadde aldri trodd hun skulle bli så knyttet til folk.

Ungdom på Løvhyttefesten
IKAJ press, Elisabeth, en av deltakerne på IKAJs ungdomstur.

- Jeg trodde ikke at jeg skulle bli såpass knyttet til folk. Jeg har fått venner på denne turen som kommer til å være venner for livet. Jeg er evig takknemlig, sier hun.

På denne turen har jeg fått vennskap for hele livet

- Helt enig. På denne turen har jeg fått vennskap for hele livet, sier Elisabeth, og tårene holder på presse seg fram.

For Elisabeth har turen virkelig blitt en øyeåpner. Hun har tidligere tenkt at det ikke var så viktig med troende venner. Det har forandret seg nå.

Det å få kristne venner, var tydeligvis mye viktigere for meg enn jeg var klar over

- Hjemme har jeg ingen kristne venner. De eneste jeg kunne snakke med tro om var familie. Jeg tenkte at jeg ikke trengte å ha venner som var religiøse, for jeg er sterk nok i min tro. Men jeg har funnet så mye styrke i troen min på denne reisen. Og jeg kan komme med spørsmål til andre som tenker mye det samme som meg. Det å få kristne venner, var tydeligvis mye viktigere for meg enn jeg var klar over, sier Henriette.

Ungdom på IKAJs tur til Løvhyttefesten
IKAJ press, Lene Jeanette, en av deltakerne på IKAJs ungdomstur.

- Det er noe spesielt når Jesus står i sentrum, sier Elisabeth.

- Det føles som vi er søsken, legger Lene Jeanette til.

We Love Israel

I tillegg så har de alle fått stor kjærlighet til Israel.

Og når intervjuet nesten er ferdig, sier de alle tre høyt i munnen på hverandre:

- WE LOVE ISRAEL!

Det hørtes nesten litt planlagt ut, men det tror jeg vi kan leve med.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!